Rămâi conectat

Politică Administrație

Av. Ladislau Koble: Guseth, una dintre cele mai nefericite nominalizări, din toate timpurile, pentru funcția de ministru al Justiției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copreședintele ALDE Aiud, av. Ladislau Koble, a spus, marți, la radio Unirea FM, că propunerea Cristinei Guseth, pentru funcția de ministru al Justiției, este una dintre cele mai nefericite nominalizări din toate timpurile.

Ladislau-Koble”Doamna Guseth este una dintre cele mai nefericite nominalizări pentru funcția de ministru al Justiției din toate timpurile. Am în față o listă a celor care au fost nominalizați și mai apoi validați (…) Mă uitam că din 23 august 1944 până în 4 noiembrie 1944 ministrul Justiției a fost Lucrețiu Pătrășcanu. Și mă uitam că până la nivelul anilor 1987 și 1990 am avut o groază de nume, de persoane, care au fost printre cei mai renumiți și buni juriști pe care i-a dat vreodată această țară. Foarte buni conducători, manageri, președinți de instanțe. Mă uit după Revoluție, oameni deosebiți, a căror competență nimeni nu a pus-o la îndoială. Indiferent de aspirațiile și de opiniile lor politice ei au reprezentat cu mândrie Ministerul Justiției, au știu ce să facă, fiind în măsură să întrunească cerințele momentului”, a afirmat av.  Ladislau Koble.

Dacian Cioloș, premierul desemnat al României a retras marți propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiției. Deși Cristina Guseth a primit luni aviz favorabil în Comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru ocuparea funcției de ministru al Justiției, ea a fost pusă în dificultate la audieri.

Raluca Prună este noua propunere a premierului desemnat Dacin Cioloș pentru portofoliul Justiției.

Raluca Alexandra Prună, este licenţiată în drept şi  filosofie, master în ştiinţe politice, burse la universitatile „Paris VII” şi „Central European University”, Budapesta. Membru fondator şi fost preşedinte în exerciţiu al „Transparency International” Romania, membru fondator al Asociaţiei „Societatea pentru Justiţie”.  Avocat înscris în Baroul Bucureşti, coordonator de programe pentru sectorul Justiţie şi Afaceri Interne la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, actualmente jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene.

”Sunt curios să o văd pe noua nominalizată, doamnă Prună. Este avocat suspendat al baroului București care, la ora actuală, are o funcție într-o comisie europeană”, a mai afirmat copreședintele ALDE Aiud. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea