// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: O nouă hotărâre de guvern pentru exproprierea casei de sub pod, care oprește lucrările

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Guvernul a emis o nouă hotărâre pentru exproprierea construcției și terenurilor de sub viitorul pod din cartierul Oarda din Alba Iulia, care opresc lucrările, deoarece acestea se află pe culoarul autostrăzii.

Astfel, la sfârșitul lunii aprilie, Guvernul a emis hotărârea nr. 222/2018 pentru modificarea pozițiilor număr curent 683, 699, 700 și 701 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 399/2014 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiții “Autostrada Sebeș-Turda”

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda: După aproape 4 ani de la emiterea hotărârii de guvern, doar circa 200 de proprietari au intrat în posesia banilor promiși de stat

În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, precum și al art. 5 alin. (1), art. 8 alin. (3) și al art. 11 alin. (7) din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. I. – Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 399/2014 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiții “Autostrada Sebeș- Turda”, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 406 din 2 iunie 2014, cu modificările ulterioare, se modifică în sensul actualizării elementelor de identificare și a sumelor individuale aferente despăgubirilor pentru imobilele situate la pozițiile număr curent 683, 699, 700 și 701, în conformitate cu anexa la prezenta hotărâre.

Citește și: FOTO/ VIDEO/ Autostrada Sebeș – Turda: ”Supărat” pe dealul de la Pârâul Iovului, constructorul Lotului I lucrează la excavare chiar și în zilele libere pentru alte firme sau bugetari

Art. II. – Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., răspunde de realitatea datelor din anexa la prezenta hotărâre, de modul de utilizare, în conformitate cu prevederile legale, a sumei alocate potrivit prevederilor prezentei hotărâri, precum și de corectitudinea datelor înscrise în documentele care au stat la baza stabilirii acesteia.

Statul român a făcut o intabulare pe alte persoane decât cele care sunt proprietare, susțin Ionel și Cristina Lăncrănjan.

UPDATE: ”In primul rand, casa supusa exproprierii nu a oprit nici o lucrare. Acestea sunt minciuni. Eu sunt proprietara casei, împreuna cu frății mei si știu exact care este situația. Noi am primit o scrisoare de execuție/ de a elibera casa in 30 de zile in Sept 2014 fără a primi nici o despăgubire. De 4 ani de zile încă nu am primit nici o despagubire deși noi am eliberat casa conform cu scrisoare se execuție. Am angajat avocata, D-na Buescu Geanina sa se ocupe de toate procedurile legale. Acesta noua hotărâre precum și detaliile din acest articol și celelalte articole publicate referitor la aceasta proprietate sunt incorect. Dacă doriți sa cunoșteti povestea corecta, cum autoritățile încalcă drepturile esențiale constituationale ale oamenilor ( ca și in comunism) cum ar fi cel la dreptul de proprietate, va rog sa ma contactați direct pe mine. Nimeni nu încerca sa relateze cum oameni suferă de pe urma abuzurile acestor organizații plătite din banii noștri. Ne iau drepturile noastre pt care am luptat la revoluție și nimănui nu ii pasa. Pun oamenii in strada și nu le pasa. Asta este adevarata poveste a acestei case, oameni lăsați pe strada, fara nici o despagubire, furați de munca lor de o viața!”, ne-a transmis, după publicarea articolului, Cristina Lăncrănjan.

Exproprierile se fac pe proprietarul tabular, iar eventualele litigii se soluționează pe cale amiabilă sau după caz în instanță.

Proprietarii susțin că suprafața pe care au cuprins-o în expropriere ”nu este corectă”, iar pe scurt ”ori ne iau totul, ori nu ne mai iau nimic”. De asemenea, sunt nemulțumiți și de sumele acordate pentru expropriere, susținând că au expertiza lor și vor merge în instanță.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: O nouă hotărâre de guvern pentru exproprierea casei de sub pod, care oprește lucrările

 1. Cristina Lancranjan 04.05.2018 la 1:56

  In primul rand, casa supusa exproprierii nu a oprit nici o lucrare. Acestea sunt minciuni. Eu sunt proprietara casei, împreuna cu frății mei si știu exact care este situația. Noi am primit o scrisoare de execuție/ de a elibera casa in 30 de zile in Sept 2014 fără a primi nici o despăgubire. De 4 ani de zile încă nu am primit nici o despagubire deși noi am eliberat casa conform cu scrisoare se execuție. Am angajat avocata, D-na Buescu Geanina sa se ocupe de toate procedurile legale. Acesta noua hotărâre precum și detaliile din acest articol și celelalte articole publicate referitor la aceasta proprietate sunt incorect. Dacă doriți sa cunoșteti povestea corecta, cum autoritățile încalcă drepturile esențiale constituationale ale oamenilor ( ca și in comunism) cum ar fi cel la dreptul de proprietate, va rog sa ma contactați direct pe mine. Nimeni nu încerca sa relateze cum oameni suferă pe urma abuzurile acestor organizații plătite din banii noștri. Ne iau drepturile noastre pt care am luptat la revoluție și nimănui nu ii pasa. Pun oamenii in strada și nu le pasa. Asta este adevarata poveste a aceste case, oameni lăsați pe strada, furați de munca lor de o viața!
  Va mulțumesc

 2. Cristina Lancranjan 04.05.2018 la 2:01

  In primul rand, casa supusa exproprierii nu a oprit nici o lucrare. Acestea sunt minciuni. Eu sunt proprietara casei, împreuna cu frății mei si știu exact care este situația. Noi am primit o scrisoare de execuție/ de a elibera casa in 30 de zile in Sept 2014 fără a primi nici o despăgubire. De 4 ani de zile încă nu am primit nici o despagubire deși noi am eliberat casa conform cu scrisoare se execuție. Am angajat avocata, D-na Buescu Geanina sa se ocupe de toate procedurile legale. Acesta noua hotărâre precum și detaliile din acest articol și celelalte articole publicate referitor la aceasta proprietate sunt incorect. Dacă doriți sa cunoșteti povestea corecta, cum autoritățile încalcă drepturile esențiale constituationale ale oamenilor ( ca și in comunism) cum ar fi cel la dreptul de proprietate, va rog sa ma contactați direct pe mine. Nimeni nu încerca sa relateze cum oameni suferă de pe urma abuzurile acestor organizații plătite din banii noștri. Ne iau drepturile noastre pt care am luptat la revoluție și nimănui nu ii pasa. Pun oamenii in strada și nu le pasa. Asta este adevarata poveste a acestei case, oameni lăsați pe strada, furați de munca lor de o viața!
  Va mulțumesc

 3. Albaiulean 04.05.2018 la 12:22

  Rugam constructorul italian de la lotul 1 sa bage,,ritm militaresc,, in executarea acestui tronson de autostrada ca e ,,JALE,, ! sI ASTAZI 4 .5.2018 ORELE 7,00 pe directia Sebes-Alba Iulia,coada auto era pana la statia Popescu…!Ne omoara si caldura,dar sa vedeti ce injura unii soferi……!!!!!!