Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș-Turda: licitația a fost amânată din nou

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

harta-autostrada--sebes-turda-rosuLicitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a autostrăzii Sebeș Turda se află la a doua amânare. Conform unui anunț al CNADR, deschiderea ofertelor se va face în data de 2 octombrie după ce, inițial termenul a fost amânat din 12 în 17 septembrie.

”Vă informăm că în Anunțul de participare nr. 145100, publicat în SEAP în data de 20.07.2013, prin care a fost inițiată procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului Proiectare și Execuţie autostrada Sebeș – Turda, Loturile 1, 2, 3 și 4, având termenul limită pentru depunerea ofertelor (conform Anunțul de participare nr. 145100, publicat în SEAP în data de 20.07.2013), 12.09.2013, ora 16:00, s-au făcut următoarele corecturi în anunțul original:

1. La SECŢIUNEA IV: PROCEDURA, pct. IV.3.3) „Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 12.09.2013 ora 15:59″, se modifică astfel: „Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 01.10.2013 ora 15:59″;

2. La SECŢIUNEA IV: PROCEDURA, pct.IV.3.4) „Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 12.09.2013 ora 16:00″, se modifică astfel: „Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 01.10.2013 ora 16:00″;

3. La SECŢIUNEA IV: PROCEDURA, pct.IV.3.8 „Condiții de deschidere a ofertelor. Data: 13.09.2013 ora 10:00″, se modifică astfel: „Condiții de deschidere a ofertelor. Data: 02.10.2013 ora 10:00″.

Cel mai probabil amânările s-au făcut în urma numărului mare de clarificări solicitate (până la data de 30 august potențialii ofertanți au formulat peste 100 de întrebări punctuale). Pe lângă precizări punctuale privind detalii tehnice se mai solicită, transmiterea ridicărilor topografice complete; transmiterea documentelor din care să poată fi identificați proprietarii terenurilor expropriate sau precizări privind durata de garanţie obligatorie care trebuie îndeplinită pentru activităţile și echipamentele ofertate etc..

Informații interesante putem afla, spre exemplu, din răspunsul la solicitarea de transmitere a unui raport din care să rezulte identificarea siturilor arheologice găsite pe aliniamentul proiectului. Potrivit raportului întocmit de specialiștii de la Muzeul Unirii din Alba Iulia, pe traseul autostrăzii au fost identificate nu mai puțin de 29 de situri arheologice unde au fost deja identificate artefacte datând din diferite perioade (neolitic, epoca fierului, perioada romana sau medievală). Arheologii spun că ”este necesară efectuarea unei diagnoze arheologice cu practicare de sondaje pe întregul traseu, deoarece unele situri precum necropolele nu pot fi identificate prin cercetări de suprafață, dar și pentru o mai bună delimitare a siturilor în teren și cunoașterea grosimii stratului arheologic de cultură în vederea stabilirii unei strategii de lucru adecvate pentru finalizarea cât mai urgentă a cercetărilor arheologice preventive”.

Acesta este doar unul dintre multiplii factori care ar putea contribui la amânarea finalizării construcției autostrăzii Sebeș-Turda, lucru care ne întărește presupunerea că proiectul, care este de o importanță covârșitoare pentru județul nostru, este unul cu termen real de predare care se va apropia de anul 2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea