Rămâi conectat

Curier Județean

Autoritățile din Ocna Mureș fac apel la cetățeni pentru respectarea măsurilor de protecție: „Valoarea incidenței se apropie de 6 persoane infectate la mia de locuitori”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autoritățile locale din orașul Ocna Mureș fac apel la cetățeni pentru vaccinare și respectarea măsurilor sanitare pentru protecția împotriva COVID-19, în contextul în care valoarea incidenței se apropie de 6 persoane infectate la mia de locuitori, ceea ce înseamnă posibilitatea instaurării carantinei în oraș.

„Creșterea incidenței infectărilor Covid-19 în Ocna Mureș se apropie de valoarea de 6 la mia de locuitori și în consecință posibilitatea declarării carantinei în oraș. Sunt convins că nimeni nu își dorește acest lucru.

Pentru a evita acest lucru sunt necesare două lucruri:

1) – respectarea minimelor cerințe sanitare pentru a limita semnificativ răspândirea virusului în comunitate:
– purtarea măștii în spații publice
– spălarea și dezinfectarea cât mai des a mâinilor
– păstrarea, în spații publice, a unei distanțe de minim 1,5m față de alte persoane

2) – vaccinarea

În orașul Ocna Mureș, în incinta sălii de sport, funcționează un centru de vaccinare. De la acest centru de vaccinare, doamna doctor Onac ne-a declarat:

„Vaccinarea este metoda cea mai sigură pentru a evita infectarea cu Covid-19. Vaccinarea nu este obligatorie, dar a te vaccina înseamnă să fii responsabil. Responsabil pentru tine ca persoană, dar responsabil în primul rând pentru cei din jur.

Vaccinarea este cea mai sigură metodă de a preveni și de a restrânge răspândirea virusului. E foarte important să ne protejăm pe noi, să îi protejăm pe cei din jur, pentru că virusul este extrem de contagios, cu transmitere intracomunitară rapidă.

Utilizăm în Ocna Mureș vaccinul produs de Pfize-BioNTech. Nu au fost niciun fel de reacții adverse semnificative la persoanele vaccinate aici iar procesul de vaccinare se desfășoară în condiții normale.”

A venit momentul să demonstrăm că noi, ocnamureșenii, ne putem mobiliza pentru a ne proteja pe noi și a-i proteja pe cei din jur, totul depinde de comportamentul nostru.

Respectați regulile simple de protecție și prevenire în spațiile publice. Nu ne dorim, nici noi, nici dumneavoastră, alte restricții.

Haideți să facem un efort pentru a trece și peste acest val al pandemiei”, a transmis primarul orașului Ocna Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea