Rămâi conectat

Societate

Au fost reluate lucrările de reabilitare pe strada 21 Decembrie din Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Acţiunea de reabilitare a străzii 21 Decembrie 1989 Cugir, demarată la începutul toamnei trecute a fost reluată în zilele imediat următoare sărbătorilor Anului Nou.
Vremea bună a permis constructorilor să continue lucrările de înlocuire a reţelelor de apă şi gaze pe porţiunea de stradă cuprinsă între magazinul Furnica şi intersecţia de lângă Podul Cindeni. O investiţie importantă, ce presupune pe lângă înlocuirea reţelelor de apă şi gaze, turnarea unui covor asfaltic pe această mult circulată arteră rutieră, lucrările urmând a se continua în primăvară, având ca punct final piaţa de sus a oraşului.
Reabilitarea acestei străzi a tot fost amânată, în speranţa obţinerii de fonduri europene, în baza unui proiect depus de primărie încă din 2009, în baza Programului Regional Operaţional – Axa prioritară 2 „Reabilitare şi modernizare reţele de străzi urbane”, unde erau cuprinse 7 străzi din Cugir.  Pentru că nu s-a primit niciun răspuns din partea Ministerului Dezvoltării şi Turismului legat de acest proiect, Consiliul Local Cugir  a aprobat finanţare de la bugetul local pentru o porţiune din respectiva investiţie (400.000 de lei), urmând ca în acest an să fie alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor. Tot în cadrul proiectului sunt prevăzute, de asemenea, lucrări de execuţie a rigolelor pentru ape pluviale şi reabilitarea trotuarelor cu dale din beton şi borduri. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea