Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Au apărut primele PERLE de la Evaluarea Națională 2015 – exprimări buclucașe, care stârnesc hohote de râs

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La o zi după ce elevii de clasa a VIII-a au susţinut prima probă, la Limba Română, în cadrul Evaluării Naţionale, au apărut şi primele ”perle”. Unii au ”nimerit” exprimări buclucașe iar alții, resemnaţi probabil în faţa cerinţelor de care au fost depăşit, şi-au exprimat supărările în lucrări:

”Timpul este mirific şi pregăteşte pe împărat să se îndrăgostească”, a scris un candidat, precizând că ”împăratul vroia o fată pentru el, era bătrân dar ca să învieze vroia ceva proaspăt.”

”Cratima – semn de punctuaţie dă muzicalitate versurilor.”

”Împăratul era nemulţumit deoarece îi crescuse un pom ce făcea mere de aur, în ciuda acestora împăratul este nemulţumit că el făcea doar flori.”

”El era trist deoarece nu făcea decât flori şi mere bengoase.”

”Basmul este specia genului liric în care ăsta poetul îşi exprimă sentintimente în mod direct faţă de un pom.”

”Completirea indirectă este: care prost îmi va corecta lucrarea?”

„Ideile nu sunt atât de multe, dar ştiu că vroia să îşi cucerească un tron.”

”Nu am basmul predat, o să încerc să transform această idilă în baladă că aşa şi aşa seamănă.”

”La fraza asta chiar nu mai ştiu.”

”Ştiu că această frază este de cauză aşa o fi.”

”A fost o sărbătoare aşa şi aşa, când o vecină a fost violată de un violator dar ei îi plăcea. Aşa că chiar a fost importantă pentru mine pt că am stat mult timp cu imaginea asta în cap.””O trăsătură a basmului popular e că umple capul țăranului cu prostii când e obosit după muncă. Mulți au luat, în viața reală, o megațeapă, când au încercat să stea de vorbă cu animalele”

„S-a supărat împăratul, nevoie mare” înseamnă ca personajul avea probleme cu stomacul și trebuia să mănânce multe fructe. În plus era foarte pofticios și n-avea de unde să cumpere mere.

”Regele habar n-avea că merele de aur te strică la stomac și insista aiurea pe lângă pom”.

Elevii care dau examenul de Evaluare Națională au susținut, luni, proba la Limba Română. Marți are loc proba la Limba Maternă, iar miercuri va avea loc testul la Matematică.

Rezultatele la examenul de Evaluare Națională 2015 vor fi afișate vineri, 26 iunie, urmând ca pe 30 iunie să fie afișate rezultatele finale, după contestații.

Sursa: antena1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea