Rămâi conectat

Curier Județean

Ați plătit medicamente ca pacient internat în spital? Este ilegal! Cereți banii înapoi de la unitatea sanitară!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mulți dintre românii care au fost internați în spitalele din România, ori au avut rude sau apropriați în această situație, au fost nevoiți să cumpere medicamente pentru tratamentul de care aveau nevoie pentru ca să se însănătoșească. Adesea, pacienți sau aparținători ai acestora au semnalat că pentru realizarea actului medical au trebuit să vină de acasă cu diferite materiale sanitare necesare intervenției sau recuperării medicale a internatului.

pacient_drepturiCu privire la acest fenomen președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat recent că nu este normal, că nu este legal, însă în situația în care totuși acest lucru s-a întâmplat, pacientul care a fost pus să își plătească medicamentele sau investigația medicală trebuie să își primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat.

Nu este normal, nu este legal ca un pacient care este internat să fie trimis pentru alte investigații sau rețete, medicamente sau materiale sanitare să le plătească. Dacă un pacient este într-o asemenea situație și pe perioada internării a plătit un serviciu medical sau un material, atunci trebuie să se îndrepte cu o cerere și chitanța și dovada și imediat i se vor returna acei bani. Este absolut ilegal ca, în perioada internării, un pacient să fie trimis să își cumpere un medicament sau investigație. Dacă totuși s-a întâmplat ca pacientul să plătească investigația, trebuie să își primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat”, susține Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS).

CITEȘTE ȘI: Un bucureștean valorează de 7 ori mai mult decât un contribuabil din Alba, în viziunea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Recent, un pacient internat la Spitalul Județean Alba a fost nevoit să își cumpere de la farmacie anumite medicamente pe care le avea prescrise de medicul specialist, iar când un membru al familiei sale s-a dus la medicul de familie pentru a îi face rețeta pentru compensate a aflat că pacientul nu poate beneficia de rețetă compensată atâta timp cât este internaat în spital. Și a fost nevoit să le cumpere la preț integral. Și nu a fost vorba despre niște medicamente ieftine. Nimeni nu i-a spus însă niciun moment că are dreptul să își recupereze banii.

BP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea