Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ateliere de încondeiat ouă de Paște, la Palatul Principilor Transilvaniei, din Alba Iulia: Care este perioada de desfășurare și cum se fac înscrieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ateliere de încondeiat ouă de Paște, la Palatul Principilor Transilvaniei, din Alba Iulia: Care este perioada de desfășurare și cum se fac înscrieri

Zece zile de culoare, inspirație și măiestrie, la Palatul Principilor Transilvaniei, începând cu 22 aprilie, când albaiulienii și turiștii sunt invitați la ateliere de încondeiat ouă de Paște.

Albaiulienii și turiștii sunt invitați să descopere, timp de 10 zile, la Palatul Principilor Transilvaniei, o datină care se păstrează nealterată, în ciuda valurilor de schimbare care lovesc lumea modernă: încondeiatul ouălor de Paște.

Citește și: MESAJE de PASTE. Cele mai calde URĂRI pe care le puteţi trimite familiei, colegilor, prietenilor şi tuturor celor apropiaţi

Participanții la ateliere vor avea ocazia să descopere tehnica tradițională a încondeiatului cu ceară caldă de albine, folosind motive încărcate de semnificații: soarele, steaua, crucea, bradul, apa – simboluri ale vieții, renașterii, purității și nemuririi.

„Mă bucur să le putem oferi albaiulienilor, dar și turiștilor, mici și mari, aceste ateliere care ne aduc mai aproape de tradițiile românești, acum, în preajma sărbătorilor pascale. Acestea vor fi nu doar un prilej de răgaz, de tihnă, de pregătire pentru Sărbătoarea Învierii, ci vor reprezenta și o ocazie de meditație profundă, o punte între om și divinitate, între trecut și prezent”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Citește și: Mesaje de Paște. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Meșteșugul încondeierii ouălor este o artă care își trage seva din rădăcinile profunde ale timpului, transmisă din generație în generație. Oul încondeiat este, de secole, un talisman, un purtător de binecuvântări și un simbol al continuității.

Atelierele sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 7 ani și se vor desfășura la Palatul Principilor Transilvaniei, între orele 10.00-15.00, în intervalele 22-27 aprilie și 29 aprilie – 2 mai, în serii de până la 24 persoane, din oră în oră.

Înscrierile se pot face la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, din strada Militari, nr. 4, la telefon 0371 337 148 sau pe e-mail: [email protected].

Costul materialelor pentru derularea atelierului este de 10 lei/persoană, iar rezultatul muncii, oul încondeiat, poate fi luat acasă de către creatorul lui.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident între două mașini în Alba Iulia pe strada Tudor Vladimirescu: Două persoane au fost rănite

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident între două mașini în Alba Iulia pe strada Tudor Vladimirescu: Două persoane au fost rănite Un accident s-a petrecut miercuri seara, 1 mai, pe strada Tudor Vladimirescu între două autoturisme.  IPJ Alba intervine cu 3 autospeciale pentru acordarea măsurilor specifice la un accident rutier. Potrivit IPJ Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea