Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda) – golgheterul divizionarelor terțe din Alba | Printre marcatori: portarul Cătălin Suciu și antrenorul Lucian Itu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Prima parte a campionatului Ligii a 3-a nu a adus prea multe motive de satisfacție pentru cele trei componente ale eșalonului terț din Alba, o bilă albă primind totuși Metalurgistul Cugir, formația de sub Drăgana impresionând în partea secundă a stagiunii de toamnă, cu un parcurs excelent prin care a ajuns în apropierea podiumului, iernând pe poziția a 4-a.

În cele ce urmează vom aborda capitolul ofensivelor celor trei grupări din județ în turul acestui campionat.

Cel mai bun marcator al conjudețenelor a fost Alexandru Cioară, atacantul Industriei Galda, ce a punctat în 7 rânduri pentru ocupanta ultimei poziții din ierarhie. De altfel, vârful găldenilor este singurul jucător din județ ce și-a trecut în cont un hattrick în aceste prime 15 etape, perforând de trei ori poarta formației SCM Zalău, în singura victorie a Galdei din acest sezon în fața fanilor! De altfel, Cioară a confirmat evoluțiile din ediția anterioară, când a ajuns în prim plan cu cele 22 de goluri reușite pentru “galben-albaștrii” și a devenit golgheterul județului.

*Antrenorul Cugirului, marcator la 41 de ani!

În rest, cifre modeste pentru atacanții din Alba, lucru relevat și de faptul că golgheterii Metalurgistului Cugir (Dicu) și Unirii Alba Iulia (Frăsineanu) au numai câte 4 reușite în acest sezon, cei doi fotbaliști având circumstanța utilizării, cu preponderență, în linia mediană. Se remarcă faptul că pe lista marcatorilor din județ, ce cuprinde 26 de nume (10 – Unirea Alba Iulia, 9 – Metalurgistul Cugir și 7 – Industria Galda), se regăsește portarul Cătălin Suciu (Industria Galda) – ce a marcat în premieră în Liga a 3-a (din penalty, în meciul de la Cisnădie, cu Viitorul Șelimbăr). De asemenea, este remarcabil randamentul atacantului veteran Lucian Itu, fotbalistul care la 41 de ani a înscris în trei rânduri pentru gruparea de sub Drăgana, pe care o pregătește din intersezon!

*Juniorii, puține realizări

Un capitol aparte îl reprezintă juniorii, fotbaliști ce și-au trecut de puține ori numele pe lista marcatorilor. Astfel, în prima parte a campionatului au înscris numai 6 jucători de respectivul profil, după cum urmează: Dicu (golgheterul propriei echipe) și Dohotariu (Metalurgistul Cugir), Bîrdea, Mateș și Tat (Unirea Alba Iulia), Ov. Truță (Industria Galda). Tinerii fotbaliști au totalizat 11 goluri din cele 58 reușite de reprezentantele județului în Seria a 5-a.

Marcatorii divizionarelor terțe în prima parte a campionatului:

*Metalurgistul Cugir (locul patru, cu 26 de puncte), a înscris 21 de goluri (12 acasă și 9 în deplasare): Dicu – 4 goluri, Șaucă, M. Neagu, Șuteu și Itu – câte 3 goluri, P. Păcurar – câte două goluri, Coltor (a plecat în mijlocul turului), Vitinha, Dohotariu – câte un gol;

*Unirea Alba Iulia (locul 12, cu 16 puncte), a marcat 21 de goluri (14 pe teren propriu și 7 în jocurile externe): Frăsineanu – 4 goluri, Al. Giurgiu și Fetița – câte 3 goluri, Al. Petresc, Bîrdea, Mărgărit și Selagea – câte două goluri, Ad. Matei, Mateș și Tat – câte un gol;

*Industria Galda de Jos (locul 16, cu 8 puncte), a marcat 16 goluri (7 în fața propriilor suporteri și 9 pe terenuri străine): Cioară – 7 goluri, S. Mureșan – 3 goluri, Ov. Truță – două goluri, Haiduc, Frențiu, P. Muntean și Căt. Suciu – câte un gol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Adu Academy Șona (iarăși „manita” Macarie), CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! ”Lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 28-a: Adu Academy Șona, CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! Ionuț Macarie – iarăși „manita”, FC Lopadea Nouă, ”lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu! CIL Blaj – Energia Săsciori 3-1 (2-1) Campioana stagiunii a reușit o nouă victorie, în derby-ul rundei, revenind de la 0-1 contra revelației […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea