Rămâi conectat

Actualitate

Aşteptarea şi nesiguranţa trebuie să ia sfârşit la Roşia Montană, avem nevoie de locuri de muncă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Scrisoare deschisă – domnului Preşedinte, Traian Băsescu, domnului Prim-Ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, domnului Ministru al Mediului şi Pădurilor, Attila Korodi

    Noi, locuitorii din Roşia Montană, am trimis reprezentanţi care stau de trei săptămâni la Bucureşti să picheteze Ministerul Mediului deoarece ne dorim să ştie toată lumea că avem nevoie de locuri de muncă şi că vrem să trăim din minerit, aşa cum au trăit multe generaţii înaintea noastră.
Doar prin dezvoltarea unui proiect minier modern şi responsabil vom putea supravieţui şi, mai mult, le vom putea asigura un trai decent copiilor noştri. În tot acest timp, s-au petrecut câteva schimbări pe care nu le-am ignorat. După plecarea domnului Borbely de la şefia ministerului şi venirea domnului Mihai Răzvan Ungureanu, pentru a asigura interimatul, iată că avem un nou ministru al Mediului. Numirea domnului ministru Korodi readuce speranţa în rândul membrilor Sindicatului Viitorul Mineritului, cât şi în rândul comunităţilor miniere din Munţii Apuseni, întrucât domnul ministru a participat în urmă cu câţiva ani personal în procesul de evaluare a proiectului minier şi cunoaşte foarte bine problemele cu care ne confruntăm aici şi faptul că rezolvarea lor ţine de repornirea activităţilor miniere.
Noi dorim să le transmitem celor care ne conduc faptul că am ajuns la capătul răbdării, că trece viaţa pe lângă noi tot aşteptând ca Roşia Montană să primească o şansă nouă. E uşor să spui „Mutaţi-vă”, dar e mai greu să o iei de la capăt în altă parte, când n-ai bani şi mai ai şi copii de crescut. Noi avem şansa să lucrăm şi să ieşim la pensie aici unde ne-am născut şi vă rugăm să nu ne refuzaţi acest drept.
De aceea, vă cerem, cu tot respectul, să urgentaţi demersurile pentru eliberarea avizului de mediu legat de proiectul minier, pentru că după atâţia ani de aşteptare şi nesiguranţă avem dreptul la o viaţă mai bună.  E timpul să ni se spună dacă ni se acordă dreptul să trăim mai bine.
Îi transmitem, pe această cale, domnului Korodi, mult succes în noua funcţie şi îl asigurăm că suntem deschişi dialogului pe tema locurilor de muncă de la Roşia Montană. Avem încredere că este un om demn şi drept şi va acţiona în interesul cetăţeanului, aşa cum trebuie să facă orice demnitar român.
Doamne ajută!
Cristian Albu,
preşedinte
Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montană


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea