Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, Volley Köniz – Volei Alba-Blaj, în prima manşă a „16”-imilor Cupei CEV la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj - Penicilina Iasi6Astăzi este o zi importantă şi încărcată de emoţii pentru Volei Alba-Blaj, echipă care va cunoaşte botezul competiţiilor continentale, în manşa tur din „16”-imile Cupei CEV, din Elveţia, cu Volley Köniz, vicecampioana „Ţării Cantoanelor”, partida urmând să se dispute la Berna, cu începere de la ora 20.30 (ora României). Returul este prevăzut în 26 noiembrie, la Sibiu, iar formaţia calificată în urma partidelor tur-retur va fi cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, două puncte pentru victorie cu 3-2, un punct pentru înfrângere cu 2-3 şi zero puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj.

*Echipă multinaţională, straniere din opt ţări!

Gruparea elveţiană Volley Koniz îl are pe bancă pe argentinianul Guillermo Gallardo, tocmai actualul selecţioner al echipei naţionale de senioare a României. Oponenta Blajului reprezintă o echipă multinaţională, bazându-se pe straniere din opt ţări (!). Rezultă un lot cosmopolit, cu jucătoare din Venezuela (Yessica Maria Pay Hidalgo şi Roslandy Acosta), Spania (Nira Perez Cabrera), Brazilia (Renata Cristina de Jesus Benedito), Serbia (Ivana Kujundzic), Cehia (Martina Frankova), Puerto Rico (Michelle Nogueras), Polonia (Marta Ostrowska) şi Germania (Anika Schulz), ce evoluează pentru echipa clasată momentan pe locul al treilea în Elveţia. „Volley Köniz este o echipă care creşte de la an la an, face o treabă bună în campionatul intern, are multe «straniere», de echipa naţională, cu experienţă în astfel de confruntări. Le-am văzut în acest sezon în meciul pierdut cu campioana Volero Zurich (n.r. scor 1-3), însă această formaţie evoluează la alt nivel, cel mai înalt, aşa că înfrângerea nu este edificatoare. Va fi un meci greu, întâlnim o echipa bună, însă credem în forţele noastre, mergem în Elveţia să câştigăm, să scoatem cel mai bun rezultat posibil pentru returul de la Sibiu, unde sunt sigur că vom avea şi sprijinul suporterilor. Avem ambiţii mari şi în ceea ce priveşte duelurile din Europa, creştem, ca echipă, de la zi la zi, şi la meciul retur vom fi într-o formă mai bună decât în prezent”, a declarat antrenorul Darko Zakoc. Putem spune că oponentele se cunosc îndeajuns, în condiţiile în care Ioana Nemţanu (Volei Alba-Blaj) îşi va înfrunta fosta echipă, iar argentinianul Gallardo le are sub comandă, la reprezentativa României, pe Nemţanu, Ivanof şi Salaoru.

*Loturile oficiale

Loturile oficiale in ordinea numerelor de pe tricouri , pentru meciul din aceasta seară sunt:
CSV Alba – Blaj
1.Adina Stanciu,2.Adina Salaoru(capitan), 3.Adriana Dudnic ,5. Naoko Hashimoto ( Japonia) ,6.Katja Medved(libero) – Slovenia, 7.Martina Utla ( Cehia) ,10.Natallia Matseichyk ( Belarus) , 11.Ioana Nemtanu,12.Tsvetelina Zarkova( Bulgaria) ,13.Jacqueline Rodrigues de Sousa ( Brazilia) ,15.Ramona Rus,17.Roxana Ivanof.
A1. Darko Zakoc, A2. Predrag Zucovic, Preparator fizic , Nenad Durovic  – toti Serbia
Volley KONIZ .
4.Nira Perez Cabrera ( libero) – Spania ,5.Marina Kuhner ( Elvetia) , 6. Renata de Jesus Benedito( Brazilia), 8.Patricia Schauss ( Elvetia), 10.Ivana Kujundzic( Serbia), 11.Martina Frankova ( Cehia), 12.Nogueras Michelle ( Porto Rico), 13.Marta Ostrowska(Polonia),                14.Anika Schulz(Germania) ,16.Sarah Van Rooij(Olanda).
A1.Guillermo Gallardo (Argentina), A2.Luca Tarantini(Italia), Preparator fizic Prisca Losinger (Elvetia).
 Azi la ora 11.30 s-a desfăşurat al doilea antrenament oficial iar la ora 18.00 plecarea la sala pentru joc


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea