Astăzi, reunire și pentru Unirea Alba Iulia | Criza financiară bântuie în continuare gruparea albaiuliană

Astăzi, la ora 17.00, la Stadionul “Cetate” se va reuni și Unirea Alba Iulia, cea mai întâziată dintre divizionarele terțe din județ.

Amânat cu o săptămână din pricina problemelor financiare startul pregătirilor, programat cu numai 5 săptămâni înaintea startului stagiunii (23/ 24 august), se va derula sub aceleași auspicii de criză, aidoma returului precedent, jucătorii antrenați de Adrian Bicheși nefiind plătiți în acest an. În așteptarea banilor cuveniți din transferurile lui Nicolae Stanciu la Al Ahli (Arabia Saudită) – la începutul anului și Slavia Praga (Cehia) – recenta revenire în Europa, gruparea din Cetatea Marii Uniri trece prin momente de criză, incertitudinea planând asupra viitorului formației “alb-negrilor”.

ELIT

În realitate, de mai bine de o jumătate de an, uniriștii suferă din acest motiv, al lipsei fondurilor necesare pentru buna derulare a activității, deși, pe hârtie au de încasat o sumă totală cifrată la peste 400.000 de euro, ce se lasă însă așteptată de luni bune. Cu o situație extrem de precară în plan financiar, Unirea Alba Iulia încearcă să supraviețuiască, deși răbdarea echipierilor albaiulieni a ajuns la limită.

*Potopea a ajuns la CS Universitatea, oferte pentru Selagea și Al. Giurgiu

Tocmai din pricina lipsei de perspectivă, există riscul ca jucători importanți ai Unirii să părăsească echipa, dând curs unor oferte mult mai tentante din județ. Astfel, fundașul Adrian Potopea a ajuns la CS Universitatea Alba Iulia, echipa nou-promovată în Liga a IV-a, iar Ciprian Selagea și Alexandru Giurgiu au oferte de la alte formații din județ, respectiv Metalurgistul Cugir și Industria Galda de Jos. Oficialii uniriști speră însă să-i convingă pe Selagea și Al. Giurgiu să continue în “alb-negru”, decisivă în acest sens fiind rezolvarea restanțelor, în aceeași situație aflându-se Sporea și Mardare, ce ar dori să rămână, cu amendamentul clarificării chestiunii pecuniare. Tat (ofertat de ACS Dumbrăvița) va evolua tot la Unirea Alba Iulia, iar atacantul An. David studiază câteva propuneri din eșalonul superior.

Mihail David - 2020

Pe lista plecărilor certe din această perioadă mai figurează numele tinerilor Petruse și Horșa (Industria Galda), M. Codrea (Național Sebiș) și V Domșa (ajuns la Viitorul Cluj), pe lângă Williams și L. Roman. Iar în privința achizițiilor, sunt de consemnat, momentan, numai revenirile lui Uță (Spicul Daia Română) și Onacă (Performanța Ighiu, curtat de CSU Alba Iulia). În aceste zile se va stabili în programul jocurilor de verificare, fiind “legate” amicale cu Viitorul Sântimbru (7 august), Minerul Costești (Vâlcea – 10 august) și CSM Tg. Mureș (16 august), țintar ce mai poate suporta modificări, primul joc oficial fiind în 31 iulie, la Stremț, cu Voința, în turul întâi al Cupei României.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...