Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 21.30, manșa retur a finalei Cupei CEV: Savino Del Bene Scandicci – Volei Alba Blaj, la Florența

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 21.30, la Florența, în “Palazzo Wanny”, sală cu o capacitate de aproximativ 4000 de locuri, se dispută manșa retur a finalei Cupei CEV, a doua competiție continentală ca importanță, între Savino Del Bene Scandicci și Volei Alba Blaj (meciul poate fi vizionat pe YouTube).

Gruparea italiană și-a arătat forța la Tg. Mureș, când a câștigat cu 3-1, impresionând prin chinezoaica Zhu Ting și rusoaica Ekaterina Antropova, jucătoare de talie mondială, și are prima șansă la adjudecarea trofeului, al doilea european consecutiv după Cupa Challenge anul trecut. Va fi o întâlnire aparte pentru Bojana Milenković, componentă a gazdelor timp de un an și jumătate, până în ianuarie 2020.

Volei Alba Blaj are misiunea să se prezinte onorabil, după ce a demonsrat în tur, în seturile 2 și 3 că poate să pună probleme oponentei, lucru recunoscut și de antrenorul Massimo Barbolini.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mai este un joc în această finală, încercăm să ne păstrăm nivelul evoluției din disputa tur”, a precizat Stevan Ljubičić. Vizitatoarele vor avea alături în jur de 20 de suporteri, unii efectuând deplasarea în Italia cu autoturismele personale.

Cu a 4-a finală europeană din ultimii 6 ani și prezențe neîntrerupte în semifinalele competițiilor organizate de CEV începând din 2018, campioana României încearcă să încheie cu capul sus această campanie începută în grupele Champions League, care totalizează 12 dispute.

În competițiile interne, ambele formații și-au trecut în cont victorii. Volei Alba Blaj a învins Rapid București în Sala “Timotei Cipariu” scor 3-0 și mai are nevoie de un succes (în 19 aprilie meciul al doilea) pentru calificarea în finala Diviziei A1. Savino a avut parte în ultima rundă de un duel al orgoliilor, “il derby fiorentino”, cu echipa locală Il Bisonte Volley Firenze, adjudecat cu 3-2. Astfel a terminat pe locul secund sezonul regular, cu 63 de puncte (21 de victorii și 5 înfrângeri) în 26 de etape (prima, cu 9 puncte mai mult, Imoco Conegliano, campioană în ultimele 4 ediții), iar în sferturi va întâlni Volley Bergamo (locul 7).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea