Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 19.00, la Tg. Mureș, Volei Alba Blaj – Vero Volley Milano, confruntare în grupele Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României Volei Alba Blaj dispută astăzi, la ora 19.00, în Sala Polivalentă din Tg. Mureș, a doua partidă în grupele Champions League, cu Vero Volley Milano, vicecampioana Italiei (intrarea este liberă, iar jocul va fi transmis pe TVR 2).

Gruparea din “Mica Romă” revine după 10 luni în sala din județul Mureș (precedentul joc fiind în februarie, cu Eczacibași Istanbul, în semifinalele Cupei CEV) și are în față formația favorită la câștigarea grupei B.

La al 60-lea meci european, Volei Alba Blaj întâlnește o echipă extrem de puternică, reprezentanta unui campionat bine cotat în Europa (mărturie fiind faptul că de curând Imoco Conegliano, lider în Italia, a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor, 3-1 cu VakifBank Istanbul în finală). Echipa vizitatoare a fost înființată la Monza în anul 1981, a promovat în 2016 pe prima scenă și are în palmares Cupa CEV (2021) și Cupa Challenge (2019), fiind sfertfinalistă în ediția precedentă a Ligii Campionilor. Va fi al 4-lea adversar din Peninsulă pentru “mândria Albei”, după Nordmeccanica Piacenza (2016) și Imoco Conegliano (2020) – în grupele Champions League, respectiv Busto Arsizio (2019) – finala Cupei CEV, toate pierdute. “Meciul cu Monza va fi greu, dar trebuie să ne gândim la partea pozitivă: va fi o provocare pentru noi, dar și o posibilitate de a ne pregăti, la cel mai înalt nivel, pentru duelul cu Rapid”, a precizat Gergana Dimitrova.

Va fi o confruntare dificilă contra celor de la Monza, știm asta și vom juca la nivelul nostru maxim pentru a obține un rezultat pozitiv”, a spus Bojana Milenković.

Revenită după 3 ani în competiția stelară, Volei Alba Blaj a debutat cu un eșec, 2-3, în Franța, în urmă cu două săptămâni, în fieful principalei contracandidate la locul secund, Volero Le Cannet, dispută în care a condus cu 2-1. În acest an, în 28 decembrie, este derby-ul din Divizia A1, cu Rapid București, în deplasare, iar în 10 ianuarie 2023, un joc extern în Cehia, cu SC Prometey (Ucraina) – în a treia etapă din grupele Champions League.

Miercuri, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș se dispută partida din Grupa B a Champions League la volei feminin între Volei Alba Blaj și Vero Volley Milano. Formația din “Mica Romă” va organiza deplasare gratuită pentru suporterii care doresc să încurajeze campioana României, iar plecarea spre Tg. Mureș are loc în ziua disputei, miercuri, 21 decembrie, la ora 16.30, din fața sediului primăriei municipiului blăjean.

Vicecampioana Italiei este marea favorită a grupei și a început campania cu un 3-0 acasă cu Prometey (Ucraina), în vreme ce Volei Alba Blaj a pierdut în deplasare, în Franța, 2-3 cu Volero Le Cannet. Vero Volley are în acest moment 10 victorii și două înfrângei în campionat, situându-se pe locul al treilea, după Imoco Conegliano (duminică a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor, 3-1 cu VakifBank Istanbul în finală) și Savino Del Bene Scandicci.

Va fi singurul meci din 2022 disputat în țară în cadrul Champions League de echipa din Ardeal. Anul 2023 începe cu un meci în deplasare în Cehia, cu Prometey Dnipro pe 10 ianuarie, urmat de o vizită la Milano, pe 18 ianuarie. Echipa de la Blaj își va încheia campania în grupă cu două meciuri acasă, cu Volero Le Cannet, în 1 februarie, și Prometey, în 8 februarie, ambele la Tg. Mureș. Ultimul joc disputat în sala din județul vecin a fost în 23 februarie, în semifinalele Cupei CEV, când Volei Alba Blaj a avut parte, iarăși, de o oponent de gală, Eczacibași Istanbul, care a învins cu 3-0 și a cucerit ulterior trofeul celei de-a doua întreceri continentale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea