Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 18.00, Volei Alba-Blaj – CSU Medicina Tg. Mureş *În Sala „Timotei Cipariu”, un nou episod din „Derby-ul Ardealului”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj - Penicilina Iasi5Două reprezentante ale României în competiţiile continentale, Volei Alba-Blaj (Cupa CEV) şi CSM Medicina Tg. Mureş (Cupa Challenge) se duelează astăzi, de la ora 18.00, în Sala „Timotei Cipariu”, într-o partidă restanţă din etapa a 6-a a Diviziei A1 la volei feminin. Discutăm de un nou episod al „derby-ului Ardealui”, dispută în care formaţia din „Mica Romă” porneşte drept favorită.

Combatantele se cunosc suficient de bine din perioada precompetiţională, fiind partenere la diverse turnee de pregătire, desfăşurate atât la Blaj, cât şi la Tg. Mureş. Echipa lui Darko Zakoc se prezintă iar în faţa propriilor fani după două examene externe, unul în campionatul intern (3-0 cu Dinamo, preluată ulterior de Branko Gajic), celălalt în Elveţia (2-3 cu Volley Koniz, în prima manşă a duelului din „16”-imi). Vorbim în acelaşi timp de o repetiţie utilă în vederea disputei de săptămâna viitoare, de la Sibiu, returul împotriva reprezentantei „Ţării Cantoanelor”, când se vizează o calificare în etapa superioară a CEV. Întoarsă cu un punct din Elveţia, gruparea blăjeană este favorită să acceadă în optimile de finală ale CEV, iar Medicina a învins cu 3-2, pe teren propriu pe Hapoel Kfar Saba, după ce a condus cu 2-0 la seturi. Momentan, Volei Alba-Blaj se poziţionează pe ultima treaptă a podiumului, cu 12 puncte (4 victorii şi un eşec), iar formaţia lui Paul Bogdan se regăseşte pe al 6-lea loc al ierarhiei, cu 7 puncte (două succese şi trei înfrângeri).

*Bilanţ net favorabil

Blăjencele se simt confortabil în compania „medicinistelor”, având la activ 6 meciuri câştigate la rând din 7 confruntări. De altfel, medaliile de bronz adjudecate ediţia trecută au fost tocmai după un 3-0 net, la „general”, în „finala mică”, disputată împotriva echipei din Tg. Mureş. Raportat la stagiunea internă, până la examenul european de la Sibiu, Volei Alba-Blaj are de susţinut întâlnirile cu Medicina Tg. Mureş (astăzi) şi CSM Lugoj (sâmbătă, în deplasare), dispute ce n-are trebui să-i pună probleme, iar Salaoru & compania trebuie să bifeze succese obţinute fără mari emoţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea