Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Astăzi, ora 18.00, Sepsi Sf. Gheorghe – CSU Alba Iulia *Ambiţii în derby-ul etapei de baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

CSU Alba Iulia-Kara Trutnov38CSU Alba Iulia nu poate savura pe îndelete victoria dramatică realizată în primul meci din CEWL (86-81, după prelungiri cu Kara Trutnov Cehia), întrucât, la numai 48 de ore distanţă, are de trecut hopul unei confruntări complicate la Sf. Gheorghe. Partida derby a etapei a 9-a din Liga Naţională la baschet feminin, astăzi, la ora 18.00 opune două vecine de clasament: ACS Sepsi (locul trei, 15 puncte, un singur eşec, cu ICIM Arad acasă) şi echipa din Cetatea Marii Uniri (locul patru, 14 puncte, două înfrângeri, cu CSM Târgovişte şi la Alexandria). Studentele din Cetatea Marii Uniri parcurg un program infernal, cu întâlniri din trei în trei zile, după confruntarea de astăzi urmând o altă dispută externă la Satu Mare (sâmbătă) şi apoi iar un duel european, cu Rucon Spisska Nova Ves (marţi, 11 noiembrie, la Alba Iulia)

*Avantaj moral

În ciuda rivalităţii şi tensiunii dintre cele două combatante, ce a căpătat şi anumite accente interetnice, CSU Alba Iulia conduce cu scorul de 8-1 în meciurile directe. Albaiuliencele au 7 victorii consecutive, câştigând şi ultimele 4 jocuri din Sala Sporturilor „Szabó Kati”. Precedentele dispute s-au consemnat în finala mică a sezonului precedent, când printr-o dublă victorie (91-61 şi 75-65 în deplasare), CSU a obţinut medaliile de bronz. Ultimul joc ce a însemnat un eşec al „alb-albastrelor” a fost în martie 2013, în Covasna, când gazdele s-au impus cu 77-65.

*Revederi cu Harrison şi Părău

Este cert că echipa lui Zoran Mikes râvneşte o victorie care ar conta enorm în economia campionatului, fiind un meci împotriva unei contracandidate. Din distribuţia gazdelor fac parte şi două foste jucătoare ale CSU, americanca Taneisha Harrison şi conducătorul de joc AnneMarie Părău, ambele achiziţionate în această vară, ultima evoluând sezonul trecut tocmai sub comanda lui Miroslav Popov.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea