Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 17.30, Performanţa Ighiu – Industria Galda de Jos! Confruntare a orgoliilor în faza întâi a Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sezonul fotbalistic 2015/2016 în Alba se deschide cu o confruntare a orgoliilor, în faza întâi a Cupei României, între divizionarele terţe Performanţa Ighiu şi Industria Galda de Jos, astăzi, de la ora 17.30, pe Stadionul Comunal din Ighiu.Paul Ciuca Industria Galda 1

O proaspătă rivalitate fotbalistică iscată între localităţi despărţite de numai 11 kilometri adaugă adrenalină unei partide şi aşa interesantă. Performanţa şi Industria se „pândesc” pe piaţa transferurilor din judeţ, iar trecerea lui Olălău în distribuţia găldeană a deranjat şi mai mult apele, replica venind prin încercarea de înregimentare a portarului Cătălin Ştef de către nou-promovata în Liga a 3-a. „Tripla” de vis, însemnând câştigarea Ligii a 3-a, câşigarea Cupei României, faza judeţeană, şi accederea în Liga a 3-a reprezintă un sezon excelent pentru ighieni. Şi tocmai din pricina jocului direct, rivalele au grăbit reluarea pregătirilor, semn că nu dispreţuiesc întrecerea „KO”. 2015 a fost un an prolific pentru competitoare, Performanţa fiind invincibilă şi bifând toate obiectivele, iar Industria a reuşit un sezon meritoriu, la debutul în eşalonul terţ.

*Noutăţi şi achiziţii în distribuţii

Ambele grupări au încercat să-şi întărească efectivele, înregimentând câţiva dintre nou-veniţii perioadei estivale: Performanţa i-a achiziţionat pe Brânză (atacant, 28 de ani, Dalia Sport Daia Română, 16 goluri în ediţia trecută) şi Buda (mijlocaş, 19 ani, fost la AFC Unirea 1924 Alba Iulia), Filip Morar (18 ani, ex-uniristul de la Honved Budapesta), revenind şi Hârciagă (căruia îi expirase împrumutul de la Şurianu Sebeş). Oaspeţii replică cu transferurile numite Cernea, Olălău şi Goguţa (ultimul de la AFCAdorian Himcinschi Performanta Ighiu 1 Unirea Alba Iulia), lipsind însă M. Chirilă (accidentat).

*Ciucă, împotriva fostei echipe!

Curiozitate a destinului, Paul Ciucă a condus Performanţa până în etapa a 5-a, când a fost înlocuit de Adorian Himcinschi, cel care ulterior a scris istorie la Ighiu. „Este un joc normal, pe care vrem să-l folosim în perspectiva debutului în Liga a 3-a. Ne dorim calificarea, pentru că evoluăm întâia oară după jocul de baraj în faţa fanilor, dar nu discutăm de rivalităţi sau alte chestiuni”, a menţionat Adorian Himcinschi. „Nu-i o confruntare specială, din punctul nostru de vedere. Se anunţă o partidă echilibrată, fără vreo favorită certă. Cu siguranţă în campionat, când se va juca pe puncte va fi altceva, dar acum nu este rostul unor ambiţii exacerbate. Noi avem dezavantajul unei vacanţe mai prelungite decât adversarii”, a spus Paul Ciucă, trei dintre elevii săi, Bodea, Al. Man şi Cr. Ivaşcu fiind incerţi, din motive medicale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș, eliminată în sferturile de finală la Under 17, după 2-6 cu SCM Zalău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Sebeș a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Under 17, după eșecul drastic din deplasare cu SCM Zalău, scor 2-6 (0-3). Vizitatorii conduși de Doru Oancea au fost copleșiți de miza jocului eliminatoriu. emoțiile și-au spus din plin cuvântul și după un sfert de oră gazdele aveau avantaj de 3 goluri. Zarurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea