Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 16.30, în Cupa României, ASA Tg. Mureş 2 – Metalurgistul Cugir | Ultima haltă, înainte ca sub Drăgana să vină Liga 1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 16.30, în faza a 5-a a Cupei României, pe Stadionul „Transil” (accesul spectatorilor este gratuit), echipa condusă de Marius Opric întâlneşte ASMetalurgistul Cugir-Magura Cisnadie45A Tg. Mureş 2 (Liga a IV-a Mureş), o victorie însemnând o oportunitate imensă, aceea ca sub Drăgana să poposească o echipă din Liga 1. Metalurgistul Cugir are un start excelent de sezon, doar rezultate pozitive realizate în 4 întâlniri, pe două fronturi, Liga a 3-a şi Cupa României.

*Fără juniori

Dacă Afrapt încă mai aşteaptă „cartea verde” din Italia, antrenorul Marius Opric a decis ca în acest joc, împotriva unei formaţii din al 4-lea eşalon, să nu apeleze la serviciile juniorilor din efectiv, preferând să-i odihnească în vederea partidei de la Timişoara, de sâmbătă, cu ASU Poli. „Ştim că suntem favoriţi şi vrem să ne respectăm statutul. Ne propunem să jucăm şi să obţinem calificarea, pentru că un meci cu o echipă de Liga 1 la Cugir ar însemna enorm pentru noi”, a declarat antrenorul Marius Opric. „Sper să continuăm seria bună din această perioadă, să învingem în această întâlnire. Un pas înainte ar reprezenta o oportunitate de a juca acasă, pe Stadionul «CSO», împotriva unei formaţii din elita fotbalului românesc”, a precizat Bogdan Petric, directorul sportiv al „roş-albaştrilor”.

*După 20 de ani…

Acum două decenii, sub Drăgana, în februarie 1995, în „16”-imile Cupei a poposit Gloria Bistriţa, eliminată de Metalurgistul, succes cu 1-0 (1-0), o imensă surpriză. Cugirenii au pierdut apoi în „8”-imi, la Deva, cu UTA Arad (0-2). Precedentele cazuri s-au înregistrat în 1993, tot la Cugir, 0-2 (0-1) cu Progresul Bucureşti (în „16”-imi) şi în 1990, când metalurgiştii au trecut de Sportul Studenţesc, după prelungiri (1-0), iar în optimi, la Făgăraş au fost scoşi de Petrolul Ploieşti (0-3).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea