Rămâi conectat

Actualitate

ASTĂZI începe vaccinarea anti-COVID, în România. Unde va fi imunizată prima persoană din țara noastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI începe vaccinarea anti-COVID, în România. Unde va fi imunizată prima persoană din țara noastră

Evenimentul lansării vaccinării anti-Covid în România are loc în această dimineață, la ora 09.00, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Primele doze de vaccin anti-Covid, produse de BioNTech-Pfizer, au ajuns sâmbătă dimineața la Institul Național de Cercetare Cantacuzino, de unde vor fi distribuite către 10 spitale.

Campania națională de vaccinare demarează duminică, simultan, în majoritatea statelor membre UE. Cele 10.000 de doze primite de România vor fi administrate unui număr de 5.000 de cadre medicale din spitale Covid-19.

Citește și: Când ar putea scăpa România de COVID: Explicațiile coordonatorului campaniei de vaccinare

În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva Covid-19.

“Suntem cu toții martorii unor preocupări intense în rândul opiniei publice: există speranță, încredere, dar și ezitare. Însă sunt bucuros că putem să oferim din ce în ce mai multe răspunsuri despre vaccinare, care este sigură și eficientă”, a declarat sâmbătă medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vaccinul se transportă la -75 de grade Celsius, fiecare cutie fiind acoperită cu gheață carbonică. După ce ajunge la destinație, produsul este depozitat la o temperatură de 2-8 grade, cel mult cinci zile. După ce un flacon e scos la temperatura camerei, are o durată de stabilitate de 6 ore. În fiecare flacon se află cinci doze.

Aceste prime doze au intrat în România, vineri, pe la Vama Nădlac, cu ajutorul unor furgonete frigorifice.

Transportul a fost asigurat de producător, fiind respectate condițile speciale de temperatură (minus 75 de grade Celsius). „În urma unei analize minuțioase, laborioase, este modalitatea cea mai sigură de asigurare, de păstrare a temperaturii”, a explicat Gabriel Dină, corporate affairs manager Pfizer Români.
Următoarele tranșe

Citește și: Cum se va desfășura campania de vaccinare anti-COVID în spitale. SIMULARE

Tranșa a doua de vaccinuri, de 150.000 de doze, va sosi pe 28 decembrie și nu va mai ajunge la Institutul Cantacuzino din București, ci va pleca direct spre centrele regionale de depozitare.

În prima lună a anului 2021 sunt așteptate 600.000 de doze de vaccin.

În fiecare săptămână, România va primi, pe parcursul anului viitor, 150.000 de doze.

În primă fază vor fi imunizate cadrele medicale din prima linie, apoi persoanele din azilurile de bătrăni și restul angajaților implicați în prima linie. Apoi, dozele vor ajunge, treptat, și la restul populației.

Vaccinarea anti-Covid începe în România în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva Covid-19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea