Cum se va desfășura campania de vaccinare anti-COVID în spitale. SIMULARE

Medicii şi asistentele au făcut o simulare a evenimentului de mâine, astfel încât, la momentul începerii campaniei, fiecare să știe exact ce are de făcut.

Trei zile va dura prima campanie de vaccinare în Constanţa. Duminică dimineaţă vor ajunge dozele, apoi, începând cu ora 10:00, 60 de cadrele medicale se vor vaccina.

ELIT

Medic: Am făcut o simulare să ştim mâine cum procedăm. Ne interesează cantitatea, pregătim toate cele cinci doze şi în momentul în care sunt programaţi să facem injecţia.

Asistentele medicale au venit de acasă să îşi pregătească toate ustensilele necesare pentru vaccinare şi au stabilit unde vor fi depozitate dozele de vaccin.

Asistentă medicală: Aici se va dizolva şi se vor prepara dozele. Avem un ser fiziologic în care se vor dizolva, o cantitate din acel vaccin. Se va lua ser, se va introduce aici, se va agita foarte usor de 10 ori, după care se vor lua seringile de injectare.

Primul constănţean care se va vaccina este chiar coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din oraş.

Dr. Sorin Rugină, coordonatorul campaniei de vaccinare SCBI Constanţa: Având în vedere şi contextul, da, parte dintre ei nu se vor vaccina în acestă campanie, ci se vor vaccine ulterior. Noi avem în cele trei zile programate, 27, 28 si 29, un număr de aproximativ 60 – mâine, 50 – luni şi restul – marți.

Echipa de vaccinare va fi una complexă, formată din medici infecţionisti și medici reanimatori, care vor asigura asistenţa pentru eventuale accidente postvaccinare. Medicii epidemiologi vor face triajul împreună asistentele de la spitalul de boli infecţioase.

Lavinia Andrei, asistentă medicală: Zicem noi că suntem profesionişti, mai avem puţin şi facem un an de când tratăm COVID, aşa că suntem optimişti.

Mihaela Ianoş, asistentă medicală: Mă bucur că am să vaccinez colegii mei, în primul rând, pentru că suntem o echipă şi ne susţinem, mă bucur să ştiu că eu voi face parte din cei vaccinaţi şi îmi asigur sănătatea mea şi a celor din jur meu, mă bucur şi de aceea am si venit şi în acestă zi de Crăciun de acasă.

10.000 de doze sunt la Institutul Cantacuzino. La noapte pleacă spre spitalele de boli infecțioase din toată țara. Infecționiștii din Iași și Timișoara vor fi printre primii vaccinați.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Spitalul Matei Balș din București: Mâine va începe vaccinarea, Matei Balș a fost primul spital care a tratat infecții SARS-CoV2.

Florin Roșu, șef secție ATI la Spitalul de Boli Infecțioase Iași: În momentul de față avem înscriși pe listă 260 de cadre medicale din 280.

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase „Victor Babeș” Timișoara: 90 la sută se vaccinează și 10 la sută nu. 450 de doze pe care le primim, sunt 433 sau 434 de persoane care se vor vaccina.

Vaccinul anti-COVID vine sub formă de pulbere, în sticluţe mici, în care trebuie introdus ser fiziologic pentru diluare şi apoi va fi fracţionat în cinci doze egale pentru 5 pacienţi diferiţi.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Șomajul și sărăcia, mai importante pentru locuitorii din Apuseni decât poluarea mediului: STUDIU

Concluziile unui studiu despre riscurile de mediu legate de minerit, realizat de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro