Rămâi conectat

Actualitate

JOI, în Piaţa Cetăţii: Studenţii din Alba vor aprinde lumânări în memoria victimelor violenţei în familie

Alexandra Mates

Publicat

în

Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia vă invită astăzi, 14 decembrie 2012, la ora 18:00, în Piaţa Cetăţii (Parcul Custozza) să aprindeţi o lumânare în memoria victimelor violenţei domestice.  Activitatea  face parte din „Campana celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”, ce se desfăşoară în perioada 7 – 20 decembrie, la Alba Iulia.

 După ce, în 7 decembrie, a avut loc conferinţa de începere a campaniei în Sala Senatului, şi amplasarea flip-chart-ului pe holul central al clădirii principale din Universitate, unde profesorii şi studenţii pot lăsa mesaje de susţinere pentru campanie precum şi masa rotundă cu discuţii pro contra campaniei, astăzi, 14 decembrie, studenţii vor aprinde câte o lumânare în memoria victimelor violenţei domestice.

 Campania va continua cu o pantomimă şi un film tematic pe scena din curtea Universităţii şi Amfiteatrul 8,  luni, 17 decembrie, ora 19.00. Unul dintre cele mai importante evenimente care va încheia programul de activităţi va avea loc miercuri, 19 decembrie. Este vorba despre „Marşul Tăcerii”, care se va desfăşura în intervalul 18.00 – 21.00, cu plecare de la Universitate, făcându-se turul Parcului.  La final studenţii din Alba Iulia vor lansa lampioane cu mesaje specifice acestei campanii, de la Obeliscul lui Horea Cloşca şi Crişan.

 „Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii” este organizată anual, cu scopul sensibilizării şi conştientizarea comunităţii asupra violenţei în familie, dar şi informarea opiniei publice cu privire la serviciile destinate prevenirii şi combaterii violenţei existente pe plan local.

Campania internaţională a celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii a fost iniţiată de Women’s Global Leadership Institute în 1991, de atunci reprezentând constant un puternic semnal de alarmă vizând fenomenul violenţei în familie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea