Astăzi, în optimile Cupei României, duelul foştilor unirişti! FCM Baia Mare – Steaua, sau Fl. Ilie, P. Păcurar şi Bratima versus N. Stanciu

Baia Mare este în fierbere, în această seară, de la ora 20.30, în nocturnă, pe Stadionul „Viorel Mateianu”, fost „Dealul Florilor” disputându-se partida dintre nou-promovata în eşalonul secund FCM Baia Mare şi Steaua.Pacurar FCM Baia Mare 1 Descinderea campioanei a stârnit un interesul enorm în zonă (organizatorii susţin că n-ar fi fost suficient un stadion de 30.000 de locuri), confruntarea fiind una aparte şi în ceea ce ne priveşte, întâlnindu-se patru jucători ce au învăţat fotbal în „Cetate”. În tabăra gazdelor s-a format o legiune „albaneză”, ce-l va avea oponent pe Nicuşor Stanciu (23 de ani).

Dacă în Liga 1, Alba fotbalistică este slab reprezentată, doar prin stelistul Nicuşor Stanciu şi antrenorul Cornel Ţălnar (Concordia Chiajna, unde joacă şi Bucurică), în schimb, în Liga a 2-a, sunt „pe val” trei fotbalişti originari din Cetatea Marii Uniri. Fundaşul Florin Ilie (23 de ani) şi mijlocaşii Paul Păcurar (24 ani) şi Ionuţ Bratima (27 de ani) îmbracă în acest sezon tricoul revelaţiei eşalonului secund (alături de Hodor), nou-promovata FCM Baia Mare, revelaţia sezonului. Maramureşenii au cunoscut satisfacţii extraordinare în această perioadă, calificându-se în „optimile” Cupei României, şi, mai mult, se regăsesc în postura de lideri ai Seriei a 2-a din Liga a 2-a, cu 21 de puncte din 10 meciuri (un unic joc pierdut, ultima etapă acasă, cu „U” Cluj).

Dacă Bratima a cunoscut gustul accederii în eşalonul terţ (din seria cu Metalurgistul Cugir pe locul secund), ceilalţi doi „albanezi” au fost înregimentaţi în intersezon, Fl. Ilie jucând ultima dată la Concordia Chiajna, iar Paul Păcurar (foto, la balon) la CSM Sighetu (turul precedent la Industria Galda de Jos). Din „trioul” albaiulian remarcat în „Dealul Florilor”, se distinge Paul Păcurar (fost coleg la Ardealul Cluj cu internaţionalii Chiricheş şi Maxim), acesta punctând în trei rânduri în eşalonul secund (la victoriile cu Şoimii Pâncota, scor 4-1 şi cu Metalul Reşiţa, scor 3-0 şi remiza 2-2 cu Chindia Târgovişte). Pe lista marcatorilor „moroşenilor” a ajuns şi apărătorul Florin Ilie, care a înscris în acelaşi joc cu formaţia din „Valea Domanului”. Băimărenii au dat lovitura şi în Cupa României, eliminând prim-divizionara FC Voluntari (1-0), după ce în precedentele faze, elevii lui Dorin Toma au trecut de Olimpia Satu Mare (1-0, după prelungiri) şi Bucovina Rădăuţi (4-3 după loviturile de departajare, P. Păcurar a transformat un unsprezece metri).

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...