Rămâi conectat

Sport

Astăzi, faza a doua a Cupei României, pe “Cetate”, la ora 17.30, Unirea Alba Iulia – Industria Galda, duelul orgoliilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 17.30, pe Stadionul “Cetate”, în cadrul fazei a doua a Cupei României, se dispută derby “de Alba” dintre divizionarele terțe Unirea Alba Iulia și Industria Galda de Jos.

Este o confruntare devenită deja obișnuită în ultimii ani în competiția “KO” între cele două conjudețene, ce s-au duelat și în precedentele două ediții, calificările, pe muchie de cuțit și decise în urma loviturilor de departajare, fiind împărțite: în 2018 – Unirea Alba Iulia (2-2, după prelungiri, portarul Căt. Suciu, pe atunci în “alb-negru” a parat execuția lui R. Trif), respectiv Industria – în 2017 (1-1, la finele timpului regulamentar, atunci au ratat I. Grozav și S. Turuș). Împărțite au fost victoriile și în stagiunea anterioară din eșalonul terț, când gazdele s-au impus de fiecare dată: 2-0, pe “Cetate”, respectiv 2-1 la Galda de Jos, în 11 mai, după un meci dramatic, D. Lupșan și Circov – din lovituri libere au întors scorul într-un final nebun, în bătălia supraviețuirii!

Ne așteaptă un derby județean, întâlnire în care noi pornim cu șansa a doua, ținând cont de momentul actual al pregătirii și de faptul că suntem în perioada de căutări la nivelul lotului. Ne vom juca șansa și îmi doresc ca cel mai bun să câștige”, a precizat antrenorul Mihai Manea, aflat la primul joc în fața suporterilor din Cetatea Marii Uniri după preluarea “alb-negrilor”.

În distribuția gazdelor nu se vor regăsi Bedelean, Joldeș și I. Neag (transferuri neînregistrate), incerți la oaspeți fiind Adam și D. Stoia. “Sigur că ne dorim să câștigăm, dar, așa cum am mai zis, nu avem fixat un obiectiv anume, accederea până într-o anumită fază a Cupei României. Indiferent de rezultat, ne vom pregăti în continuare cu gândul la campionat, pentru a evita neplăcerile de anul trecut”, a transmis Paul Ciucă.

Tot astăzi, Metalurgistul Cugir evoluează în deplasare cu Inter Petrila (Liga a 4-a Hunedoara), debutând în Cupa României, competiție care are prevăzută pe 28 august faza a treia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea