Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Astăzi este Ziua Naţională a Transplantului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Sănătăţii sărbătoreşte astăzi Ziua Naţională a Transplantului în România, fiind un prilej de conştientizare a faptului că transplantul salvează vieţi. De la începutul anului până în prezent medicii au făcut 58 de recoltări de organe.

Programul Naţional de Transplant este unul dintre cele mai importante programe implementate de către Ministerul Sănătăţii, aflat în coordonarea Agenţiei Naţionale de Transplant.

Faptul că, de la înfiinţarea programului şi până în prezent, au fost realizate peste 3500 proceduri de transplant, iar numărul donatorilor a crescut de la un an la altul, înseamnă că eforturile autorităţilor din domeniul sanitar, dar şi ale societăţii civile pentru conştientizarea importanţei transplantului şi pentru dezvoltarea acestui sector sunt recunoscute.

Ministerul Sănătăţii intenţionează dezvoltarea acestui domeniu şi îmbunătăţirea activităţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

De asemenea, tot pentru optimizarea programului, Ministerul Sănătăţii se află în faza de avizare a criteriilor de acreditare a unităţilor care efectuează proceduri de transplant.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea