Astăzi este Ziua Naţională a Transplantului

Ministerul Sănătăţii sărbătoreşte astăzi Ziua Naţională a Transplantului în România, fiind un prilej de conştientizare a faptului că transplantul salvează vieţi. De la începutul anului până în prezent medicii au făcut 58 de recoltări de organe.

Programul Naţional de Transplant este unul dintre cele mai importante programe implementate de către Ministerul Sănătăţii, aflat în coordonarea Agenţiei Naţionale de Transplant.

Elit ELIT

Faptul că, de la înfiinţarea programului şi până în prezent, au fost realizate peste 3500 proceduri de transplant, iar numărul donatorilor a crescut de la un an la altul, înseamnă că eforturile autorităţilor din domeniul sanitar, dar şi ale societăţii civile pentru conştientizarea importanţei transplantului şi pentru dezvoltarea acestui sector sunt recunoscute.

Ministerul Sănătăţii intenţionează dezvoltarea acestui domeniu şi îmbunătăţirea activităţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

De asemenea, tot pentru optimizarea programului, Ministerul Sănătăţii se află în faza de avizare a criteriilor de acreditare a unităţilor care efectuează proceduri de transplant.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook