Rămâi conectat

Sport

Astăzi debutează turul Diviziei A: Meciuri grele în prima etapă pentru jucătorii crescuţi de FC Unirea Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gicu GrozavAstăzi are loc primul meci din turul Diviziei A la fotbal, iar sezonul 2013 – 2014 aduce în primul eşalon fotbalistic jucători crescuţi în judeţul Alba, majoritatea la FC Unirea Alba Iulia.

Primul meci din turul de campionat se va disputa astăzi, de la ora 20.45, între ACS Poli şi Dinamo Bucureşti. Din păcate, albaiulianul Cornel Ţălnar, instalat în iarnă ca şi principal pe banca tehnică a câinilor, a fost din nou doar manta de vreme rea a echipei din „Groapă”, fiind demis la finalul sezonului, după ce a obţinut doar locul 6 şi a ratat prezenţa în Europa. Locul său a fost luat de Gigi Multescu.

Sâmbătă, de la ora 19.00, va avea loc meciul dintre Pandurii Târgu Jiu şi FC Braşov. La formaţia olteană evoluează şi ex-uniristul, Călin Cristea, care a reuşit sezonul precedent o performanţă istorică, pentru el şi pentru echipa la care evoluează, clasarea pe locul 2 în campionat. Jucătorul de bandă stângă a jucat în 22 de meciuri (1.266 minute), fiind o piesă importantă şi în acest sezon. Cristea îl poate întâlni în acest meci pe blăjeanul, Daniel Tătar.

Steaua Bucureşti va întâlni tot sâmbătă, de la ora 21.30, pe Ceahlăul Piatra Neamţ. Roş-albaştrii se află în mare formă după victoria din preliminariile Ligii Campionilor cu 3-0, în faţa echipei din Macedonia, Vardar Skopje. Cu siguranţă şi în acest campionat, echipa lui Laurenţiu Reghecampf ţinteşte primul loc din clasament şi o participare în grupele Ligii Campionilor. Nicuşor Stanciu, proaspăt transferat la echipa din Ghencea, a câştigat alături de stelişti Supercupa României, reuşind un meci bun şi miercuri în Ligă. Albaiulianul poate începe şi sâmbătă titular, în ofensiva Stelei.

Meci sentimental pentru Gicu Grozav, duminică de la ora 19.00, când va face deplasarea la Cluj-Napoca pentru a juca în primul meci din campionat împotriva echipei la care a cunoscut consacrarea, Universitatea Cluj. Gicu a făcut parte din lotul studenţilor în anul 2012, iar meciurile bune sub comanda lui Claudiu Niculescu l-au determinat pe antrenorul Victor Piţurcă să-l cheme la echipa Naţională. Grozav a terminat campionatul cu Petrolul Ploieşti pe ultima treaptă a podiumului, fiind al treilea marcator al „lupilor”, cu 9 goluri în 31 de meciuri. Şi în acest campionat, echipa ploieşteană ţinteşte un loc fruntaş în clasament şi un parcurs cât mai bun în Europa League. Din lotul „lupilor” face parte şi fundaşul Ionuţ Neag (19 ani), originar din Pianu de Jos.

Viitorul lui Hagi va întâlni duminică, de la ora 21.30, pe Astra Giurgiu echipă la care evoluează fundaşul Alexandru Giurgiu, fotbalist crescut de FC Unirea Alba Iulia. Acesta a jucat în sezonul precedent 15 partide şi un total de 11.11 minute pentru echipele CS Severin şi Astra.

Luni, de la ora 19.00, albaiulianul Florin Ilie poate debuta într-un meci oficial alături de Corona Braşov, echipă la care s-a transferat după ce a retrogradat cu Concordia Chiajna.

Programul complet al primei etape:

Corona Braşov – Oţelul Galaţi

Universitatea Cluj – Petrolul Ploieşti

Pandurii Târgu Jiu – FC Braşov

Săgeata Năvodari – Gaz Metan Mediaş

ACS Poli Timişoara – Dinamo Bucureşti

FC Botoşani – CFR Cluj

FC Vaslui – Rapid Bucureşti

Viitorul Constanţa – Astra Giurgiu

Steaua Bucureşti – Ceahlăul Piatra Neamţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea