Astăzi are loc inspecția în vederea recepției loturilor 3 și 4 de pe Autostrada Sebeș-Turda. Șanse mari ca cei 29 de kilometri să fie deschiși circulației
Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întind pe 29 de kilometri, sunt pregătite pentru recepția tehnică de astăzi. Sâmbătă s-au făcut ultimele marcaje, după ce o parte din tronson a fost frezat, constructorul ținând cont de neconformitățile invocate de Compania Națională de Infrastructură din România.
Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat pentru ziarulunirrea.ro că inspecția tehnică pe lotul 3 va începe de la ora 11.00, iar pe lotul 4 de la ora 13.00.
La aceasta vor participa reprezentanți ai CNAIR și ai Inspectoratului de Stat în Construcții. Sunt invitate autorități locale și vor fi prezenți și constructorii, în cazul în care vor exista nelămuriri.
Sâmbătă, pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda, pe porțiunea care a fost frezată, de aproximativ doi kilometri, chiar înainte de nodul rutier de la Decea, a fost turnat deja asfaltul. Erau refăcute marcajele, chiar în ultima porțiune, în apropiere de nod, o mașină și câțiva muncitori, mai lucrau la ultimele finisaje.
La începutul anului, pe lotul 3 s-a mai făcut o inspecție în vederea recepției, însă CNAIR a constat exces de bitum, probleme legate de rugozitate, adică de aderenţa în sine a asfaltului, dar și elemente de planeitate executate neconform.
Citește și FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018
Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.
Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.
Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat – 15%.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]