Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4, pregătite pentru recepția de luni. Sâmbătă s-au făcut ultimele marcaje

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întind pe 29 de kilometri, sunt pregătite pentru recepția tehnică de luni. Sâmbătă s-au făcut ultimele marcaje, după ce o parte din tronson a fost frezat, constructorul ținând cont de neconformitățile invocate de Compania Națională de Infrastructură din România.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat, sâmbătă, pentru ziarulunirrea.ro, că inspecția tehnică pe lotul 3 va începe de la ora 11.00, iar pe lotul 4 de la ora 13.00.

”Ne așteptăm să fie finalizate lucrările, să putem recepționa și ulterior deschide cele două loturi ale autostrăzii. Dacă toate sunt bune și dacă nu apar probleme de ultim moment care necesită un timp de așteptare și dacă sunt completate toate documentele în vederea întocmirii procesului verbal și dacă este o oră agreabilă pentru a deschide circulația o vom face luni. Dacă, să spunem, ne vom întinde în noapte până la încheierea tuturor procedurilor se deschide a doua zi dimineața. Sper că vor merge suficient de repede și inspecția în sine astfel încât să putem deschide”, a spus Alin Șerbănescu.

YouTube video

La inspecția tehnică va participa reprezentanți ai CNAIR și ai Inspectoratului de Stat în Construcții. Sunt invitate autorități locale și vor fi prezenți și constructorii, în cazul în care vor exista nelămuriri.

Sâmbătă, pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda, pe porțiunea care a fost frezată, de aproximativ doi kilometri, chiar înainte de nodul rutier de la Decea, a fost turnat deja asfaltul. Erau refăcute marcajele, chiar în ultima porțiune, în apropiere de nod, o mașină și câțiva muncitori, mai lucrau la ultimele finisaje.

Citește și VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Antreprenorul Pizzarotti a început timid să mobilizeze mai multe utilaje în zona nodului rutier de la Sebeș

La începutul anului, pe lotul 3 s-a mai făcut o inspecție în vederea recepției, însă CNAIR a constat exces de bitum, probleme legate de rugozitate, adică de aderenţa în sine a asfaltului, dar și elemente de planeitate executate neconform.

Citește și FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Citește și VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Pe lotul 1 se asfaltează între cele două drumuri județene care duc spre localitatea Teleac

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat – 15%.

[nggallery id=5958]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea