Rămâi conectat

Curier Județean

Asociația GISAS Sebeș implementează în perioada 1 septembrie-30 noiembrie 2019 proiectul „CALENDAR 2020-COPIII ȘI TINERII PROMOVEAZĂ SEBEȘUL”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația GISAS Sebeș implementează în perioada 1 septembrie-30 noiembrie 2019 proiectul „CALENDAR 2020-COPIII ȘI TINERII PROMOVEAZĂ SEBEȘUL” care are ca scop: promovarea Municipiului Sebeș de către copii și tineri în vederea valorificării patrimoniului arhitectural, cultural și spiritual în plan local, național și internațional.

Obiectivele proiectului sunt: valorificarea patrimoniului istoric și cultural al Municipiului Sebeș în vederea realizării unui instrument specific cu 25 de copii și tineri pe o perioadă de 3 luni; creșterea rolului copiilor și tinerilor ca multiplicatori de informație artistică în vederea promovării valorilor arhitecturale locale prin implicarea unui număr de 25 de copii și tineri pe parcursul a 3 luni în activități educativ-culturale. Grupul țintă va fi reprezentat de 25 de  copii și tineri cu vârste între 10 și 18 de ani din liceele și școlile din oraș. Parteneri in proiect sunt Colegiul Național „Lucian Blaga” și Liceul Tehnologic Sebeș.

Activitățile proiectului sunt: întâlniri de lucru pentru crearea echipei de implementare a proiectului și selecția grupului țintă, realizarea costumelor pentru calendar, ședințe foto pentru selecția celor 12 imagini finale și coperta calendarului, editarea și tipărirea calendarului, lansare calendar (spectacol și prezentare de costume, distribuire calendar, încheierea proiectului-evaluare/diseminare proiect.

Ne dorim ca atât prin calitatea activităților propuse și a impactului asupra comunității, cât și prin grupul țintă implicat, să atragem interesul comunității și autorităților locale, a mass-mediei, pentru promovarea patrimoniului arhitectural local al Municipiului Sebeș, dar și asupra copiilor și tinerilor ca promotori ai valorilor locale.

Se va crea astfel un instrument specific de promovare a patrimoniului arhitectural și cultural local și vor fi implicați copii și tineri ca multiplicatori de informație artistică în vederea promovării valorilor arhitecturale, culturale și naturale locale prin activități educativ- culturale. Pentru Municipiul Sebeș, proiectul va continua o abordare alternativă în realizarea de instrumente de promovare în care să fie implicați copii și tineri, ca membrii activi ai comunității și va crește vizibilitatea preocupărilor autorității locale pentru promovarea patrimoniului istoric și cultural local. Finanțarea proiectului va fi asigurată prin programul anual de finanțare nerambursabilă a Consiliului Local și a Primăriei Municipiului Sebeș.

Rodica Groza, coordonator proiect


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea