Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asociația Front: Ministerul Sănătății susține introducerea educației sexuale ca disciplină obligatorie în școli

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Sănătății susține introducerea educației sexuale ca disciplină obligatorie în curricula școlară și elaborarea unui plan strategic pentru educație sexuală în școli, susține Asociația Front într-un comunicat de presă.

educatie_sexuala„Ministerul Sănătății a comunicat reprezentanților ONG-urilor faptul că apreciază implicarea societății civile în asigurarea unui cadru adecvat educației copiilor și asigurarea accesului copiilor la informații cu privire la educație sexuală, mai ales în contextul actual în care România are una din cele mai crescute rate a natalității din Europa în rândul fetelor cu vârsta sub 15 ani”, susțin reprezentanții asociației, prin intermediul unui comunicat remis Agerpres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Totodată, Asociația Front afirmă că MS a transmis că susține promovarea sănătății în rândul populației prin diferite activități de informare-educație-comunicare, inclusiv educația sanitară în școli ca o metodă de informare, dar și de educare a copiilor privind sănătatea și prevenirea îmbolnăvirilor prin diverse boli, inclusiv cele cu transmitere sexuală.

De asemenea, MS este de acord că introducerea în curricula școlară în mod obligatoriu a orelor de educație sanitară poate preveni apariția bolilor atât la nivel de individ, cât și la nivel colectiv, prin informarea copiilor asupra riscurilor și metodelor de prevenire a acestora.

„În acest sens, Ministerul Sănătății va organiza întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice în vederea stabilirii unei strategii pe termen lung pentru asigurarea educației pentru sănătate drept o componentă importantă a sănătății publice”, se arată în comunicatul de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea