Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asociația Forum Apulum, prezentă la ONGFest – cel mai mare eveniment dedicat societății civile din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Forum Apulum Alba Iulia a participat sâmbătă, 1 iulie 2017, la cel mai mare eveniment dedicat societății civile din România – ONGFest.

Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale a avut loc pe strada Potaissa din Cluj-Napoca, iar Forum Apulum s-a aflat printre cele peste 40 de organizații neguvernamentale din Transilvania care au fost prezente la manifestare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe parcursul zilei de sâmbătă, între orele 10.00 – 22.00, au avut loc mai mult de 50 de activități, dezbateri, demonstrații, concerte sau ateliere. Atmosfera de vacanță civică a inclus premii și amintiri pe care sponsorul principal le-a pregătit tuturor vizitatorilor din aventura Civic Break. Asociația din Alba Iulia și-a făcut cunoscută, cu această ocazie, activitatea din domeniul implicării și conștientizării civice a tinerilor, precum și planurile de viitor. De la ora 15.00, Apulum Forum a organizat dezbaterea cu tema ”Implicarea elevilor în proiecte civice” la care a participat și Florin Bădiță, un activist cu experiență și omul din spatele paginii ”Corupția Ucide”.
Ajuns la cea de-a opta ediție, ONGFest a avut loc anul acesta în premieră în trei locații diferite: București (17 -18 iunie), Iași (24 iunie) și Cluj-Napoca (1 iulie). La Cluj-Napoca, festivalul a fost organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), alături de partenerul său local, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, cu susținerea Programului de Cooperare Elvețiano-Român.

Asociația Forum Apulum a fost înființată la inițiativa unor tineri din Alba Iulia care, în timpul lor liber, se implică în proiecte de educație civică pentru comunitate.

Conferința ”Fake News” și dezbaterea ”Comunismul românesc între mit și realitate” sunt două dintre evenimentele organizate la Alba Iulia, care au atras zeci de participanți. Informații suplimentare despre activitățile asociației se pot găsi pe forumapulum.ro și pe pagina de pe Facebook, Forum Apulum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Regula puțin cunoscută de către șoferii cu permis categoria B. Amenda este peste 10.000 lei Legislația rutieră devine tot mai riguroasă, iar Poliția Rutieră a început să monitorizeze mai atent comportamentul conducătorilor auto pe șosele, în special în perioadele cu trafic intens, cum ar fi sărbătorile. Un detaliu frecvent ignorat de șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea