Rămâi conectat

Cultură Educație

Asociaţia Culturală „Fraţii Brad”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o splendidă zi de toamnă, o zi clasică de toamnă am putea spune, iar aceasta a fost sâmbătă, 10 septembrie 2011, pe Târnava Mică s-au amestecat în arome emoţiile unui eveniment cultural special. Prietenii şi iubitorii de cultură din Blaj, Alba Iulia, Bucureşti, Sâncel, Biia şi alte aşezări, fii ai Pănadei rămaşi acasă sau risipiţi, cu rosturi bune, în alte localităţi s-au strâns implicaţi în debutul Asociaţiei Culturale „Fraţii Brad”. După o slujbă religioasă, pe frontul de la stradă al casei în care au văzut lumina zilei cei şapte fraţi Brad a fost dezvelită o placă de marmură cu inscripţia „Asociaţia Culturală «Fraţii Brad» Ion, Teodor, Vasile, Alexandru, Romul, Maria, Traian, Pănade 2011”.
Apoi, în curtea casei Brad, la umbra aromitoare a unei bolţi de viţă-de-vie încărcată de rod, primul dintre fraţii Brad, şi nu doar în ordinea vârstei, poetul şi diplomatul Ion Brad, preşedintele de onoare al asociaţiei a vorbit despre misiunea corpului cultural nou creat: păstrarea, continuarea şi îmbogăţirea tradiţiilor culturale, cu rostul lor în viaţa satului, având ca reper viziunea şi truda ilustrului lor consătean Timotei Cipariu. Au mai rostit alocuţiuni Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ilie Frăţilă, primarul comunei Sâncel, Silvia Pop, preşedintele ASTREI blăjene.
Asociaţia culturală „Fraţii Brad”, deja un reper solid pe harta culturală a judeţului Alba şi nu numai, a pornit la drum cu peste 100 de membri. Obârşia acestora conturează amploarea naţională a asociaţiei.
În spiritul tradiţiei locului, participanţii s-au aşezat la mese, în curtea casei Brad – sediul asociaţiei, pentru a discuta pe îndelete.
Ştefan DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea