Rămâi conectat

Ştirea zilei

Asistenţii personali din Aiud au câştigat procesul cu Primăria şi Consiliul Local: 69 de persoane au fost disponibilizate ilegal

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 28 mai 2012 instanţa Curţii de Apel din Alba Iulia a respins recursul declarat de consiliul Local Aiud împotriva sentinţei prin care a fost admisă cererea în contencios administrativ formulată de Sindicatul Asistentul Personal din Aiud, prin care se solicita anularea HCL 37/2011. Prin această hotărâre Consiliul Local Aiud a decis ilegal reducerea numărului de asistenţi personali, de la numărul de 75 la 6.

Pentru că HCL 37/2011 a fost anulată irevocabil de instanţă, conducerea Sindicatului Asistentul Personal Aiud, reprezentată de juristul Nicolae Ţon şi asistent personal Ana Popa, la termenul din 21 mai 2012 a solicitat instanţei Curţii de Apel din Alba Iulia să constate că aliniatul 7 al art. 42 din Legea 448/2006 adăugat ulterior legii, este neconstituţional. Cererea a fost admisă astfel încât a fost sesizată Curtea Consituţională cu excepţia invocată de sindicat.

„Am luat această decizie de a ridica excepţia de neconstituţionalitate al aliniatului mai sus amintit, deoarece acesta a fost introdus abuziv în lege, astfel încât multe primării din judeţ şi din ţară au abuzat de interpretarea greşită a acestuia şi multe persoane cu handicap grav cu asistent personal au rămas fără îngrijire din partea acestora”, a precizat Nicolae Ţon.

Cel mai probabil va urma o nouă acţiune în instanţă prin care asistenţii social din Aiud concediaţi ilegal îşi vor cere şi drepturile băneşti restante.

Consiliul Local Aiud a votat în şedinţa de 31 ianuarie hotărârea prin care erau concendiaţi 69 de asistenţi personali. Primarul Horaţiu Josan dădea vina pe Guvern, spunând că autorităţile nu fac decât să se supună unor decizii luate de la centru. „Primarii şi consiliile locale nu pot face altceva decât să se supună legii, pentru că altfel, cel puţin primarii sunt ameninţaţi cu dosare penale”, spunea atunci Josan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea