Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asigurări auto: Plafonarea polițelor RCA ar putea fi prelungită până în ianuarie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asigurări auto: Plafonarea polițelor RCA ar putea fi prelungită până în ianuarie 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar fi aprobat miercuri, potrivit unor surse guvernamentale, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind prelungirea perioadei de plafonare a polițelor RCA.

Mai exact, acestea ar urma să fie plafonate până la 31 decembrie 2023 de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În urma analizelor efectuate, a rezultat că per ansamblu, tarifele practicate la data de 28 februarie 2023 de către societățile de asigurări sunt mai mici decât prețurile de referință publicate la 7 martie 2023, a transmis ASF, instituția care a elaborat varianta finală de act normativ.

Recent, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că valabilitatea poliţelor RCA Euroins va fi prelungită cu trei luni, până la data de 8 decembrie. Plafonarea ar expira în octombrie, iar ASF ar dori prelungirea cu încă trei luni, până la 10 ianuarie 2024.

O sursă guvernamentală a declarat pentru Hotnews că Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să prelungească cu încă 3 luni, până pe 10 ianuarie 2024 și plafonarea prețurilor RCA, dar măsura se va lua de Guvern prin Hotărâre și e nevoie și de avizul Consiliului Concurenței, pentru că prelungirea se face pe legea concurenței.

Nu există însă un document oficial la acest moment.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea