Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Asfalt pe DN74, drumul spre Apuseni, doar la nivelul scorului electoral al PSD Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doar 10 km din DN74 vor fi ”cârpiţi” până la sfârşitul anului! • Licitație în valoare de 2,84 de milioane de lei lansată de CNAIR

Deși la începutul acestui an, PSD Alba prin vocea deputatului Ioan Dîrzu a promis asfaltarea DN 74 și DN 75, drumurile care duc spre zona Munților Apuseni, CNAIR a lansat o licitație pentru doar 10 km, adică mai puțin de 10% din lungimea drumurilor care duc spre munți. Probabil și promisiunile sunt în ton cu scorul electoral al partidului din județul Alba!

CNAIR a lansat zilele trecute o licitație care vizează ”cârpirea”, adică refacerea stratului de asfalt, a celuilalt drum național care străbate Munții Apuseni, și anume DN74, dar pe o porțiune de doar 10 km.

Deși reprezentanții actualului Guvern au promis reabilitarea, în acest an, a celor două drumuri naționale, se pare că s-au găsit bani doar de reparații. Sectorul de drum vizat din drumul național DN74, drum destinat circulației naționale care face legătura între orașul Brad din județul Hunedoara și municipiul Alba Iulia, se referă la o porțiune de 10 km, între km 48+100 și km 58+000, valoarea lucrărilor fiind estimată la 2.842.809,82 de lei fără TVA.

Pe sectorul amintit au apărut degradări de suprafață întinse (fisuri, crăpături) care creează disconfort conducătorilor auto. ”Traficul în continuă creștere face necesară și oportună executarea unui covor asfaltic, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță și confort.

Lucrarea este propusă a se executa în planul de întreținere periodică a drumurilor publice în anul 2019 și să fie finalizată până la sfârșitul anului în curs. Prin lucrările vizate se urmărește aducerea drumului la potențialul normal de exploatare cu menținerea traseului existent și a profilului inițial. Lucrările constau în realizarea unui covor din beton asfaltic BA16.

Anterior se va face frezarea îmbrăcămintei asfaltice existente pe o grosime de 4 cm”, se arată în caietul de sarcini. Perioada de execuție a lucrărilor va fi de 6 săptămâni, după semnarea contractului și predarea amplasamentului. Reamintim că CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, a lansat la 1 iulie o licitație în valoare de 8.594.114 pentru asfaltarea unei porțiuni de 20 de kilometri din drumul național DN75, pe raza județului Alba.

Drumul, care străbate zona Munților Apuseni, nu a mai fost modernizat de 15 ani și se află într-o stare foarte proastă, dar doar pe raza județului Alba. Sectorul de drum pe care se propune înlocuirea îmbrăcăminții asfaltice, deci doar reparații de suprafață (răzuire și asfaltare), și nu o modernizare completă, este amplasat pe DN75, de la km 65 la 85, pe raza a 5 comune: Albac, Vadu Moților, Sohodol, Lupșa și Bistra și pe raza orașului Câmpeni.

DN75 face legătură între localitatea Șteri din județul Bihor și localitatea Mihai Viteazu din județul Cluj, străbătând județul Alba în zona Munților Apuseni.

În cadrul acestei licitații au depus oferte 4 firme: Diferit SRL, Europexpres SRL, Antrepriza de Reparații și Lucrări SRL Cluj și Florea Grup SRL. După atribuirea contractului, perioada de execuție a investiției este de 4 luni, lucrările trebuind să fie gata până la finalul anului.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică, deoarece ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creșterea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea