Asalt asupra României

Nu o să revin asupra subiectului arzător cu privire la arborarea steagului aşa-zisului Ţinut Secuiesc, nici asupra autonomiei clamate cu obrăznicie de către UDMR-ul susţinut făţiş de la Budapesta, pentru că eu îmi pun speranţa că acest scandal diplomatic nu va avea urmări grave. Sper că înţelepciunea ambelor părţi va triumfa! Şi mai cu seamă sper că politica noastră blajină îşi va arăta roadele în viitor, deoarece atât UE cât şi NATO au nevoie aici, în această zonă, de stabilitate, nu de provocări generatoare de stări încordate sau, Doamne-fereşte, de stări conflictuale. Iar când vorbesc despre roadele politicii noastre prea-răbdătoare mă refer la faptul că România a demonstrat de-a lungul timpului (aşa cum demonstrează şi azi) că este un generator de stabilitate, de echilibru şi de securitate în această parte de lume, având toate şansele să devină în viitor o „Elveţie a Răsăritului”. Totuşi, maghiarii, nici cei din ţară şi nici cei de peste hotare, să nu mizeze la nesfârşit pe răbdarea noastră, că până acum au avut de-a face numai cu blânzii valahi creştini, învăţaţi de sfinţi să întoarcă şi celălalt obraz. Deci, să nu deştepte demonii războinici şi răzbunători din sângele nostru daco-roman, că e vai şi amar de capul lor! Cu atât mai mult cu cât obrăznicia lor, a maghiarilor, nu e văzută bine nici de ceilalţi vecini, cehi, slovaci şi sârbi. Deci nimeni nu le va ţine partea vreodată, într-un conflict deschis cu noi, cu atât mai mult cu cât şi România şi Ungaria sunt ţări membre NATO! Dar, repet, sper că nu se va ajunge niciodată acolo şi că raţiunea va prima în faţa reacţiilor viscerale, de ambele părţi!

Singura mea temere legată de acest subiect are la bază, însă, alte semnale care demonstrează că România este luată cu asalt la modul grosolan, nu numai prin provocări de acest gen. De pildă, atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe se înscriu în acelaşi registru, iar celor ce le practică li se poate răspunde într-un singur fel: toate cultele din România primesc bani de la statul român, în mod proporţional. Fireşte că BOR primeşte mai mult decât celelalte, deoarece statisticile arată că suntem ortodocşi în proporţie de 87% şi, dacă nu mă înşel, suntem cea mai mare comunitate creştin-ortodoxă din lume, după Rusia! Dar sumele de care beneficiază BOR nu sunt nici pe departe atât de mari, dacă facem o comparaţie: stadionul Naţional Arena a costat 234 de milioane de euro, ceea ce înseamnă bugetul tuturor cultelor din România, pe… cinci ani!!! Un alt semnal care demonstrează asaltul asupra ţării noastre şi pe alte căi, este cel „transmis” de acte criminale precum cel al lui Vitali Proca, acel asasin plătit care a încercat două execuţii ca în filme, una la Londra şi una la Bucureşti. Afirm aceasta, deoarece este posibil ca forţele ce se folosesc de serviciile unui astfel de criminal, cele care îl comandă din umbră (pe el şi pe alţii, asemenea lui) să nu fie doar forţe ale lumii interlope, ci unele care au o ţintă mult mai mare decât asasinarea unor persoane. Este posibil ca acea „ocultă neagră” ce are în rândurile ei „soldaţi” de genul lui Vitali Proca să aibă scopul de a transmite un „mesaj” ameninţător şi să genereze sentimente de insecuritate până la cele mai înalte niveluri, deci în rândurile magistraţilor, oamenilor politici, oamenilor de afaceri etc. Din această perspectivă, ceea ce pare o banală răfuială în lumea interlopă poate fi considerată un act de terorism şi de destabilizare. E ca şi cum s-ar spune deschis: „Mâna noastră neagră e lungă şi poate ajunge oricând, oriunde, asupra oricui, în această ţară…”  Acest lucru este foarte grav şi impune o reconsiderare a modului în care cooperează diferitele structuri de securitate româneşti, cu cele ce luptă împotriva crimei organizate!

În acest context, conducătorii noştri ar trebui să nu uite nicio clipă că trăim vremuri grele, că nu suntem înconjuraţi doar de prieteni şi că disputele dintre ei nu fac decât să adauge confuzie şi să submineze capacitatea de apărare internă şi externă a României!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

18 Comentarii

of of of..... 12 februarie 2013 at 19:47

aiureli……din ciclul „sa mazgalim hartia..ca suporta”

Apropos…ungurii nu au granita comuna cu cehii….asa cu se afirma gresit in articol.

bobo 14 februarie 2013 at 18:55

nu au,da nu-i suporta deloc cehii pe bozgori..au luat de la slovaci boala,s-au confruntat cu ei cu iredenta bozoteasca,in timpul Cehoslovaciei..le stiu pe Ghiule..

Aurelian 12 februarie 2013 at 20:16

Atat Ungaria, cat si Romania, au mari probleme economice, iar partidele de guvernamant, incep sa scada vertiginos in sondaje, dar iata ca au gasit solutia! In Ungaria ii de vina Romania, ca nu da autonomie secuilor, iar in Romania ii de vina ungaria, ca a montat niste carpe pe niste cladiri oficiale! Dati-i prostului „PANIS ET CIRCESEM”!

ION 13 februarie 2013 at 9:58

domnilor dela ziar si nu va semnati,daca nu stiti va spun eu acuma.noi nu am fost ortodocsi de origine, niciodata.Dupa marea schisma, pe care au produso rusii dela 1055, au acaparat cateva tari,romania, serbia bulgaria si grecia, si ne batem in piept ca suntem ortodocsi.Pana la marea schisma noi scriam cu litere latine, iar cand am trcut la ortodocsism scriam cu litere cirilice adica rusesti, deci tot ce este ortodox este rusesc si strigam in gura mare ca nu vrem cu rusii ca sunt bestii ca ne- au asuprit ca neau furat si jefuit. Pai daca suntem de ai lor, tot ce este ortodox este de provenienta rusa si sunt rusi, biserica care a dus poporul roman la cel mai mare misticism din istoria SA. romania cu biserica ortodoxa are mai multi sfintim dacat are nato armata a introdus religia in scolile medii, unde nicaeri in lume mai mult de nivelul de 4 clase nu se preda.CUM, justifica ei faptul ca dela compiutere si cunoastere exacta la SPUNE CA DUMNEZEU A FACUT LUMEA ACUM 8 mi de ani cand toata lumea vede cosmosul pana aproape de bing bang in urma cu 14 miliarde de aNI SI NE INTREBAM DE CE SCOALA NOSTRA SCOATE NUMAI TAMPITI DIN SCOLI. Nu arr mai trbuii alocate sume sub ici o forma orcarui cult si ca nu avem nevoie de intermediar intr noi si dumnezeu pentru-ca acesti intermediari indiferent cum s-ar numi sunt excroci ordinari, pa ce ei il cunosc pe dumnezeu sa puna o vorba buna sa prindem un loc mai in fata sa fim oameni seriosi, povesti oribile, care nile toarna in cap acesti dementi de credinta pe care ei nu o au mai ganditiva oamnei buni.

feneserul 13 februarie 2013 at 14:37

vezi daca ai fost la scoala te-ai tampit de tot,mai bine stateai acasa si poate erai acum ceva filozof

VLAD TEPES 14 februarie 2013 at 9:56

@Ion…Bai boule! Prima data,invata sa scrii corect gramatical si NU te lega tu,de lucruri care,te DEPASESC IN TOTALITATE.Vrei exemplu,cit esti de cretin?…”de la COMPIUTERE….si scrii,ba ortodox,ba ortodocsi..DELA ziar…va spun eu ACUMA…PRODUSO…TRCUT…NEAU”…Esti VARZA,BAI AGRAMATULE SI INCULTUL DRACU!Maninci litere…si altele.Unde ai facut scoala?In padure…dupa ciuperci?Bai mocofane!Hop si tuuuu….dind lectii.Capul la cutie,in tufe…ghiozdanul si la scoala…la gramatica,da-te dreku…de REPETENT!

Aci 13 februarie 2013 at 14:35

Un articol de vorbe goale,nationalist,fara continut, de ura inpotriva unor conationali maghiari,secui,romani cinstiti cu gandurile si greutatile zilnice cu care se confrunta toti indiferent de nationalitate ,sex dar toti saraci furati de adevaratul dusman a poporului politicieni corupti,ziaristi manevrati politic(lingai)ect.Poporul roman nu este asa de prost cum credeti dvs stimati ziaristi sau politicieni cu caracteristicile mai sus mentionate.

bobo 14 februarie 2013 at 18:58

ei,lasa-ma,secuii is romani cinstiti? in visele bahice ale cuiva,poate,ale lui madame Reding,aia care-i iubeste oe rromales,poate..

Aci 15 februarie 2013 at 8:46

bobo draga!Sa sti ca sunt multi romani si secui cinstiti ,dar din fericire nu seamana cu cei ca tine.

bibicu 13 februarie 2013 at 19:55

dl fene ai citit IDOTUL de DOSTEIEVSCHI ?

Manitu 13 februarie 2013 at 20:27

Corect: … „IDIOTUL” de (F.M.) DOSTOIEVSKI

ION 14 februarie 2013 at 10:09

se vede dupa cum ti-ai dat numele ca esti prost de dai in gropi, tepesule sa ai tu macar sferrtul scolii pe care o am eu si sa amai sti un lucru mai idiotule ca se scrie ortodox iar cand e vorba de plural scri ortodocsi si tu esti cu scoala de tampiti, ca asta a fost si este la noi.

VLAD TEPES 14 februarie 2013 at 10:58

@Bai boustene!Inca o data,iti repet.Nu mai scrie cu degetele,de la picioare si gandii cu,capul….ala dintre picioare.Scoli,…de care ai?…DE PARTID?Bai baiatule!Dintr-o simpla privire a textului,se vede ca,ai ramas REPETENT LA,L.ROMANA.Daca,in 4 propozitii,n-ai fost in stare,sa scrii,fara greseli de ortografie,pai ce scoli ai tu,….MAI LIMBA ROMANA?Vrei iar ex.?Uite agramatule:…”SFERRTUL…SA AMAI…STI(I)…SI VEZI CA,INCEPUTUL UNEI FRAZE,SE SCRIE CU LITERA MARE…E,..ce sa faci,iar te-am prins cu lectiile nefacute…ASA CA,MARS IN BANCA,PE AZI AI NOTA 2,CA NOTA 1,SE DA PTR. COPIAT…CORIGENTULE!Iar o repet…GHIOZDANUL SI LA SCOALA!!!Dupa cum scrii,cred ca ai facut,asa zisa scoala..pe aratura.

ION 14 februarie 2013 at 13:47

mai tampitule la compiutere nu se scrie cu litere mari s-au mici, indiferent cum poti scrie numai analfabetii nu stiu sa citeasca, ca aici num facem lectii de ortografie si gramatica IDIOTULE , PROST NEAM ESTI mai baiete tepesule, eu n u amfacut studiile in romania eu am diplome ocidentale de inalt nivel idiotule noi acolo scriam acum 25 de ani pa compiutere si vorbeam la telefoane mobile. intru-n cuvant, vai de mama care tea facut.

bobo 14 februarie 2013 at 19:02

Ioane,nu te supara,dar romana ta lasa,cu adevarat,de dorit.Ma rog,nu e un repros,e doar o evidenta..cat despre Vlad..nu te ambala,ca nu e bine pentru inima..

VLAD TEPES 14 februarie 2013 at 20:06

@ION/Bai boule!Ti-am mai explicat,insa la cit esti de BOU,nu intelegi cretinule…nu se spune..”compiutere”….REPETENTULE.Uita-te bai,analfabetule(cu scoli,pe la dreku,poate in visele tale erotice,in care i-ti faci,laba si bagi in gura)…cum scrii.Numai tu esti prea bou,sa intelegi….”N U….AMFACUT(legat)..ROMANIA(CU r mic)…OCIDENTALE(UN SINGUR C)….INTRU-N(INTR-UN)…Ba esti bou,de pute dupa tine….du-te drecu de incult…pai daca…asa scriai..in „cococident”…mocofane…pai aici in tara…nu treceai nici,clasa a 4-a…boule…SI..TU,SA TE LEGI DE MATAAAA,AIA CARE TE-A FACUT,PE TINE…UN BOU SI UN INCULT REPETENTULE…BINE?…TOATE,PINA LA MAMA!DAR TU LA CIT ESTI DE BOU,NU AI NICI O NOIMA,CRETINE…Pai te tine,mincami-ai ciocanu…sa ne intilnim…fata in fata,…sa vedem,care are,mai multe diplome si scoli…bai corigentule,care nu poti lega,2 vorbe in L.ROMANA.Pai tocmai bai boule,cind cica studiai tu,pe afara….noi studiam aici,mult…bai boule…uita-te,cite premii internationale…iau copii nostrii romani,CRETINULE….din scoala romaneasca..pe care tu o blamezi.Du-te Draku,de REPETENT SI INCULT….NU ARE ROST SA-MI PIERD VREMEA,CU UN DOBITOC SI CRETIN CA TINE…”SCOLIT”PRIN GUNOAIELE „COCOCIDENTULUI”…INCA O DATA,..GHIOZDANUL SI MARS LA SCOALA….CORIGENTULE.DACA TRAIA,PRUTEANU…PTR.CE(CUM)SCRII…TE IMPUSCA,PE LOC.O singura limba stii tu si aia..o,omori…calcind-o in picioare.

ION 14 februarie 2013 at 21:29

PENTRU TEPES. EU am comentat articolul, eu nu am jicnit pe nimenea, si am scris dupa parerea bine fundamentata, ceia ce se intampla in ROMANIA, dar casa vina un terchea berchea un om aierian din toate punctele de vedere sa injure sa spuna imbecilitati, pentruca, asta a invatat si fara cei 7 ani de acasa, nu se poate mai mult, Ati ajuns si voi la calculatoare, pe care nu le folositi in alte domenii, decat acolo unde prostia va permite. daca esti barbat dati numarul de telefon si eu te sun si vei inregistra numarul meu si sa ne intalnim sa vedem cine suntem.Daca ai curaj, eu sunt in occident de peste 45 de ani ani de acolo transmit, dupa ce citesc niscaiva articole din unirea se vede ca la capitolul cultura, pentru tine nu exista de nici un fel bun simt.

VLAD TEPES 15 februarie 2013 at 4:20

@Ptr Ion.Da,ai comentat,un articol si e normal,sa ai dreptul,la o opinie…daca aceasta nu DERANJEAZA.In primul rind,…ai comentat…cu,GRAVE GRESELI,DE LIMBA ROMANA(GRAMATICA)…care zgirie…la urechi(„probabil”fiind plecat,de atit timp,ai uitat…L.ROMANA).-2).tu ai jignit primul(chiar si acum jignesti),mai ales ca,te-ai legat de mama.-3).nu esti tu,cel mai in masura,sa judeci invatamintul romanesc.-4).”parerea ta bine fundamentata”…pe ce?…pe cuvinte?ca argumente…nu ai.-5).”esti de 45 de ani”…te-o fii prins razboiul,pe acolo si nu stim noi?-6).eu cred,ca nu esti decit,ori un sectar(pocait,cum va place voua,sa va ziceti)ori un ATEU CONVINS,se vede asta,din primul comentariu,mai degraba,varianta 2.-7).tu de unde stii,cine sint sau cum sint?sa ma numesti..terchea-berchea.-8).acasa nu am numai 4,ca vezi tu,…eu spre deosebire de tine,am inceput scolile mai repede(am fost un copil precoce).-9).SI DIN NOU,…NU MA POT ABTINE,PUR SI SIMPLU…Tu,chiar iti bati joc de L.ROMANA.Ia uite,monstre din textul tau cu,corectiile de rigoare…”JICNIT(jiGnit)…NIMENEA(NIMENI)…CEIA(CEEA)…casa(CA SA)…aierian(AERIAN)…pentruca(PENTRU CA)…dati(DA-TI)…transmit(ce?vreo emisiune,ceva)…niscaiva(regionalism,nu se foloseste,intr-o conversatie cu cineva,denota INCULTURA)…din unirea(care?de la 1918…poate ziarul UNIREA).VIRGULELE,LIPSESC CU DESAVIRSIRE,CURGE TEXTUL LA TINE CA SI APA…NU STII,UNDE INCEPE SI…UNDE SE TERMINA.Si totusi,”considerind ca”,ai 100 de ani de occident…nu venii tu acum,sa dai lectii de,democratie si de scoli,buna purtare,etc…NU ESTI,CEL MAI IN MASURA,LASA PE ALTII,MULT MAI PREGATITI!!!Cum,ne-am putea intilnii,din moment ce esti in occident?Ca sa vezi,ca sint BARBAT SI NU FUG,DE O CONFRUNTARE DIRECTA…FACE TO FACE!!!….INSA…SURPRIZA!!!E,…ACUM VINE PARTEA CEA MAI INTERESANTA,…IA SA TE VAD!….Numarul meu de tel.este:01/714-630-5744.Este nr.de U.S.A. Ma poti suna…la orice,ora rezonabila.IA SA TE VAD,AI SINGE IN INSTALATIE? DACA NU,…MUCLES!ESTI SURPRINS PUTIN…NU?Nu te asteptai,ca tocmai unul din U.S.A.,sa comenteze,pe aici…ASTEPT UN TELEFON,…PARCA ASA ZICEAI!Stiu ca,…nu voi primii,nici un tel,ptr ca,…de gargara…sint satul.Inca o data,GHIOZDANELUL SI…LA SCOALA…LA ORA,DE LIMBA ROMANA!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...