Rămâi conectat

Ştirea zilei

Artistul plastic Susan Dorică din Sebeș, premiat de administrația locală: Proiect în CL

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Artistul plastic Susan Dorică din Sebeș, premiat de administrația locală: Proiect în CL

Consilierii locali ai municipiului Sebeș vor avea de aprobat în ședința din 31 ianuarie un proiect privind premierea unui artist plastic din municipiu.

Pentru întreaga sa activitate, pentru implicarea în viața socială și artistică a urbei, se propune premierea artistului plastic Susan Dorică cu suma de 600 lei, sumă provenită din sponsorizările anilor precedenți, aflate la dispoziția Municipiului Sebeș pentru activități sociale, culturale și sportive.

Susan Dorică este artistul plastic care, ori de câte ori are prilejul, prin lucrările sale de grafică și pictură, își prezintă locul drag în care își desfășoară activitatea – Sebeșul și împrejurimile. Prin tablourile pe care le prezintă, oameni ai locului, peisaje dragi din această urbe, artistul le vorbește, prin culori și nuanțe, celor care îi admiră lucrările.

Este președintele Asociației ArtTrad Valea Frumoasei. Ținta lui este să dea curs artei, alături de a pune în valoare frumusețea Văii Sebeșului, a Sebeșului și a împrejurimilor, în egală măsură. Prin prisma activității pe care o desfășoară, cunoaște mulți oameni, pe care îi și promovează. Se ocupă și de organizarea de expoziții cu lucrările celor care sunt înscriși în asociație ca și cum ar fi ale sale, iar fericirea lui constă în fericirea celorlalți, pictori sau oameni cu diverse preocupări. În cadrul asociației pe care o conduce, îndrumă oameni simplii să-și descopere valențele artistice, să se bucure de hobby-ul pe care îl practică.

De-a lungul carierei sale, a participat la expoziții de grup sau colective atât în țară, cât și în străinătate, dintre care amintim doar câteva: „L’art qui unit” (2013) de la Centrul Cultural d’UCCLE din Bruxel, Belgia, „Expo Artrad”, Galeria Ianza, (2018) Martrodach din Germania, „Map of Art” Galeria Arta și Cromatic din Craiova sau Galeria Clu-Art, Cluj- Napoca (2021), „Christmas in Madrid”, Galeria Eko Moor Art Madrid (2021), „Sebeșul în culori” (2022). În perioada 2015-2017, a organizat Tabăra Artrad.

Pentru activitatea artistică a primit diplome și certificate prin care i se atestă valoarea artistică a lucrărilor sale: Certificate The Winter Galery, Craiova (2022), Certificate Christmas in Madrid, Spania (2021), Premiul II, Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, Sebeș (2019), Diplomă Washington, Burien, USA (2018).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea