Rămâi conectat

Actualitate

Armata Română dotată cu drone. Ministrul Apărării: Există un proiect dinainte de războiul din Ucraina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Armata Română dotată cu drone. Ministrul Apărării: Există un proiect dinainte de războiul din Ucraina

Vasile Dîncu, ministrul Apărării din România a declarat, marți, 15 martie, că există un proiect în valoare de 1,4 miliarde de lei pentru achiziţia unui sistem de drone pentru Armată, care a fost promovat în toamna anului trecut, şi a precizat că speră ca în această primăvară să fie finalizate toate demersurile legale, scrie News.ro.

Vasile Dîncu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, dacă Armata României intenţionează să achiziţioneze drone. „Există un proiect care a fost promovat încă din septembrie anul trecut, dinainte de a fi eu în mandat, privind achiziţia unui sistem modern de drone. Este un proiect care are o valoare de 1,4 miliarde de lei, cu şapte sisteme, un proiect foarte interesant.

Ne bazăm foarte mult pe industria românească pentru că avem în industria privată românească câţiva producători importanţi şi acest proces de achiziţie este în curs. Sperăm că în această primăvară vom finaliza toate demersurile legale pentru aceasta. Este vorba de un proiect care înseamnă adaptarea României la cele mai noi tendinţe în ceea ce priveşte aviaţia fără pilot”, a declarat Vasile Dîncu. Ministrul Apărării a făcut, marţi, o vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanuîmpreună cu ministrul Apărării din Belgia, Ludivine Dedonder.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea