Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Armata organizează astăzi ceremonii de comemorare a militarului decedat la Alba Iulia, în toate unităţile din ţară şi în teatrele de operaţii

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni dimineaţă, 26 noirmbrie, sunt organizate în toate unităţile militare din ţară şi în teatrele de operaţii ceremonii de comemorare a plutonierului Alexandru Orosz, care şi-a pierdut viaţa vineri, în gara din Alba Iulia.

Militarul s-a electrocutat la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate, în timp ce efectua manevre pentru debarcarea tehnicii militare pentru Ceremonia de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

Militarul care a murit vineri dimineaţă în Gara din Alba Iulia, electrocutat la linia de 27.000 de volţi, avea 33 de ani, din care 11 ani ca militar în Armata României. Alexandru Orosz era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi. A scăpat cu viaţă din Afganistan, dar a murit electrocutat în Gara oraşului Alba Iulia în timp ce manevra o antenă pe un sistem antiaerian GEPARD.

Militarul lucra pe acest tip de tanc şi urma să îl conducă la parada militară ce va avea loc sâmbătă, 1 decembrie, la Alba Iulia. La momentul accidentului, în interiorul tancului se mai găsea un militar, care, din fericire, a scăpat cu viaţă. Distanţa până la linia de înaltă tensiune era foarte mică, de circa 1 metru şi jumătate, motiv pentru care era obligatorie întreruperea furnizării energiei electrice pe linia respectivă. Surse neoficiale susţin că, imediat ce au ajuns la Alba Iulia, militarii ar fi solicitat reprezentanţilor Gării să oprească alimentarea cu energie electrică pe această linie, pentru a putea descărca tancurile.

Ar fi fost cerută întreruperea energiei la dispeceratul naţional care gestionează aceste situaţii, care a transmis că cererea a fost aprobată şi pusă în aplicare. Întreruperea alimentării cu energie electrică nu a avut loc, însă, în realitate, astfel încât a avut loc tragedia. O comisie a Diviziei 4 Infanterie «Gemina» va cerceta cauzele producerii accidentului, dosarul fiind preluat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Trupul neînsufleţit a fost dus în satul de lângă oraşul Luduş, de unde este originar acesta şi depus în capela reformată. Slujba de înmormântare va avea loc luni, 26 noiembrie 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea