Rămâi conectat

Curier Județean

Arena Alba Iulia – Performanţa Alba Iulia, o finală inedită a Cupei României, vineri, la Blaj

Publicat

în

Arena Alba Iulia – Performanţa Alba Iulia, duelul din finala Cupei României, faza judeţeană, ediţia 2012-2013, programat vineri, 8 iunie, de la ora 18.00, la Blaj, va trage cortina peste sezonul fotbalistic din judeţ. Două combatante ce-şi desfăşoară jocurile interne la Mihalţ, respectiv la Ighiu au acces în premieră în ultimul act şi joacă astfel cu trofeul pe masă, partida opunând doi tineri antrenori Ovidiu Barna (33 ani) şi Mihai Manea (31 ani), foşti coechipieri ca şi jucători la CSM Sebeş şi CS Zlatna.

*Mihai Manea – obişnuit cu trofeele

Performanţa Alba Iulia a încheiat Liga a IV-a pe poziţia a 4-a, după ce a câştigat precedentele două campionate, fiind penalizată cu 3 puncte în urma evenimentelor din penultima rundă, cu Olimpia Aiud. Ighienii s-au calificat în finala cupei după ce au trecut de Arieşul Apuseni Baia de Arieş (4-0), CS Ocna Mureş (6-0) şi Rapid CFR Teiuş (7-1), dar nu pot conta pe golgheterul Iuoraş – suspendat. Manea are în palmares două trofee judeţene, cel câştigat ca şi jucător cu CS Zlatna, respectiv ca şi tehnician anul trecut cu Europa Alba Iulia (victorie la penaltyuri cu Viitorul Sântimbru). „Practic abordez întâlnirea din postura de deţinător al cupei, este a doua finală consecutivă pentru mine, deja sunt obişnuit cu asemenea jocuri. Suntem priviţi drept favoriţi, dar nu va fi o întâlnire facilă şi trebuie să ne respectăm şi să jucăm la adevăratul potenţial. Vrem să luăm trofeul, în primul rând pentru a ne respecta, o victorie în finală putând să mai atenueze amărăciunea campionatului, dar şi în ideea de a ne revanşa faţă de noi înşine”, a declarat antrenorul Mihai Manea (Performanţa Alba Iulia).

Elit - Gustul Desăvârșit

*Ovidiu Barna – specialist la penaltyuri, Arena invincibilă!

Înfiinţată anul trecut, Arena Alba Iulia se laudă cu performanţe excelente: a promovat în Liga a IV-a şi a ajuns în finala Cupei României, după un parcurs de senzaţie. Formaţia fraţilor David şi Marcel Florea, ambii anunţaţi titulari este unica grupare din arealul fotbalului mic din Alba care n-a pierdut niciun joc oficial! Pe lângă cele 24 de victorii consecutive obţinute în Seria 1 a Ligii a V-a, Arena Alba Iulia a avut un traseu perfect şi în cupă, depăşind AS Crăciunelu (5-0), Unirea Cergău (6-1), Viitorul Unirea (5-2), Dalia Sport Daia Română (3-1), FC Cugir (2-0) şi în semifinale, surpriza întrecerii, a depăşit CSO Cugir pretendentă la Liga a 3-a,  (4-3 la penaltyuri, 0-0 în timpul regulamentar), ajungând la 30 de întâlniri în care n-a cunoscut gustul eşecului. Artizanul acestor rezultate ieşite din comun este antrenorul-portar Ovidiu Barna, specialist în pararea loviturilor de departajare (vezi semifinala cu CSO Cugir, promovarea Zlatnei în Liga a 3-a în 2009 şi eliminarea UTA-ei Arad din Cupa României, pe Ampoi). „Noi ne vom juca şansele, atâtea câte avem. Importantă rămâne prezenţa în finală, ea însăşi o performanţă pentru o echipă ce are un singur an de existenţă. Ne dorim să nu ne facem de râs, le-am şi spus băieţilor că dacă vom ajunge la loviturile de departajare, o să intru iarăşi în rol”, a afirmat antrenorul Ovidiu Barna, ce-şi va conduce echipa din teren şi are la activ un trofeu judeţean cu CS Zlatna.

Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare