Rămâi conectat

Curier Județean

Arena Alba Iulia – Performanţa Alba Iulia, o finală inedită a Cupei României, vineri, la Blaj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arena Alba Iulia – Performanţa Alba Iulia, duelul din finala Cupei României, faza judeţeană, ediţia 2012-2013, programat vineri, 8 iunie, de la ora 18.00, la Blaj, va trage cortina peste sezonul fotbalistic din judeţ. Două combatante ce-şi desfăşoară jocurile interne la Mihalţ, respectiv la Ighiu au acces în premieră în ultimul act şi joacă astfel cu trofeul pe masă, partida opunând doi tineri antrenori Ovidiu Barna (33 ani) şi Mihai Manea (31 ani), foşti coechipieri ca şi jucători la CSM Sebeş şi CS Zlatna.

*Mihai Manea – obişnuit cu trofeele

Performanţa Alba Iulia a încheiat Liga a IV-a pe poziţia a 4-a, după ce a câştigat precedentele două campionate, fiind penalizată cu 3 puncte în urma evenimentelor din penultima rundă, cu Olimpia Aiud. Ighienii s-au calificat în finala cupei după ce au trecut de Arieşul Apuseni Baia de Arieş (4-0), CS Ocna Mureş (6-0) şi Rapid CFR Teiuş (7-1), dar nu pot conta pe golgheterul Iuoraş – suspendat. Manea are în palmares două trofee judeţene, cel câştigat ca şi jucător cu CS Zlatna, respectiv ca şi tehnician anul trecut cu Europa Alba Iulia (victorie la penaltyuri cu Viitorul Sântimbru). „Practic abordez întâlnirea din postura de deţinător al cupei, este a doua finală consecutivă pentru mine, deja sunt obişnuit cu asemenea jocuri. Suntem priviţi drept favoriţi, dar nu va fi o întâlnire facilă şi trebuie să ne respectăm şi să jucăm la adevăratul potenţial. Vrem să luăm trofeul, în primul rând pentru a ne respecta, o victorie în finală putând să mai atenueze amărăciunea campionatului, dar şi în ideea de a ne revanşa faţă de noi înşine”, a declarat antrenorul Mihai Manea (Performanţa Alba Iulia).

*Ovidiu Barna – specialist la penaltyuri, Arena invincibilă!

Înfiinţată anul trecut, Arena Alba Iulia se laudă cu performanţe excelente: a promovat în Liga a IV-a şi a ajuns în finala Cupei României, după un parcurs de senzaţie. Formaţia fraţilor David şi Marcel Florea, ambii anunţaţi titulari este unica grupare din arealul fotbalului mic din Alba care n-a pierdut niciun joc oficial! Pe lângă cele 24 de victorii consecutive obţinute în Seria 1 a Ligii a V-a, Arena Alba Iulia a avut un traseu perfect şi în cupă, depăşind AS Crăciunelu (5-0), Unirea Cergău (6-1), Viitorul Unirea (5-2), Dalia Sport Daia Română (3-1), FC Cugir (2-0) şi în semifinale, surpriza întrecerii, a depăşit CSO Cugir pretendentă la Liga a 3-a,  (4-3 la penaltyuri, 0-0 în timpul regulamentar), ajungând la 30 de întâlniri în care n-a cunoscut gustul eşecului. Artizanul acestor rezultate ieşite din comun este antrenorul-portar Ovidiu Barna, specialist în pararea loviturilor de departajare (vezi semifinala cu CSO Cugir, promovarea Zlatnei în Liga a 3-a în 2009 şi eliminarea UTA-ei Arad din Cupa României, pe Ampoi). „Noi ne vom juca şansele, atâtea câte avem. Importantă rămâne prezenţa în finală, ea însăşi o performanţă pentru o echipă ce are un singur an de existenţă. Ne dorim să nu ne facem de râs, le-am şi spus băieţilor că dacă vom ajunge la loviturile de departajare, o să intru iarăşi în rol”, a afirmat antrenorul Ovidiu Barna, ce-şi va conduce echipa din teren şi are la activ un trofeu judeţean cu CS Zlatna.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea