Rămâi conectat

Actualitate

Aproape de tine, proiect al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” realizat în parteneriat cu Asociația SM Speromax Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

 „Aproape de tine” este titlul unui nou proiect cultural organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, care se adresează persoanelor cu dizabilități si grupurilor vulnerabile și are ca scop derularea în parteneriat cu asociații de profil, a unor activități culturale ludice, destinate copiilor sau de socializare și petrecere în mod plăcut a timpului liber, destinate adulților.

Prima activitate din acest an este inițiată de organizatori în parteneriat cu Asociația SM Speromax Alba și va avea loc în data de 18 octombrie 2019, începând cu orele 10:00, la sediul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, din Alba Iulia, str. Trandafirilor, nr. 22.

Activitatea se va adresa adulților cu dizabilități și va avea în centrul ei cartea și modalitățile clasice și moderne de consultare a colecțiilor bibliotecii. Cu acest prilej bibliotecarii le vor prezenta celor prezenți rolul și importanța informației pentru dezvoltarea fiecărui individ în parte, și vor fi prezentate cărți în diferite formate cum ar fi cartea în format traditional, cartea electronică și cartea Daisy.

Carte DAISY (Digital Accessible Information System) este cartea care reproduce conţinutul unui material tipărit, într-un format digital accesibil persoanelor cu dificultăţi de citire. O carte în format audio Daisy se poate citi selectiv exact ca şi o carte tipărită, folosind un player Daisy care este un aparat asemănător unui CD-player. Cu ajutorul aparatului Daisy, cititorul poate sări la o anumită pagină, poate sări din cuprins la un anumit capitol, dintr-un paragraf în altul, poate să reia o frază anterioară, poate sări peste notele de subsol. Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba deține în colecțiile sale atât cărți Daisy cât și aparate de citit.

Informarea și prezentarea colecțiilor și servicilor de bibliotecă va continua cu un moment artistic susținut de Cercul de Chitară din Parohia Cuvioasa Parascheva, coordonator Sorina Matei, și de confecționarea de către micii chitariști, împreună cu  membrii Speromax, de mesaje-răvașe ce vor fi distribuite cititorilor bibliotecii.

Proiectul face parte din Programul 1.USERS/1.6. Aproape de tine și este rodul unei colaborări concretizate în parteneriatul dintre o instituție publică de cultură – Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și un ONG – Asociația SM Speromax Alba. Parteneriatul este în perfect acord strategia culturală a  Proiectului Managerial pentru perioada 2017-2020, proiect ce urmărește să transforme biblioteca într-un spațiu multicultural al dialogului, spațiu în care fiecare membru al comunității să aibe posibilitatea să se manifeste prin schimburi de idei, să se informeze pe o temă de interes, să lectureze, să-și dezvolte personalitatea, să creeze și să se recreeze.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea