Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aproape 40 de polițiști din Alba s-au pensionat de frica modificării legii pensiilor speciale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 39 de agenți de poliție și ofițeri din Alba s-au pensionat, în ultima perioadă, cel mai probabil, majoritatea, de frica modificării legii pensiilor speciale, care va crește vârsta de pensionare și va scădea veniturile.

Întrebat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, cum comentează valul de pensionări din Poliție, șeful IPJ Alba, Mihai Rus, a declarat: ”Conform legii, după parcurgerea unei perioade în activitate, unii colegi au îndeplinit condițiile pentru a ieși la pensie, au peste 25 de ani de activitate în condiții speciale, nu am avut colegi care să iasă la o vârstă tânără, cea mai mică vârstă a fost peste 47 de ani. Să nu uităm că noi începem cariera de la o vârstă foarte tânără, de la 18 – 19 ani”.

Întrebat, apoi, câți au ieșit la pensie în Alba, în ultima perioadă, Mihai Rus a spus că 39.

”Șase sunt ofițeri, restul sunt agenți de poliție, repet, care toți au îndeplinit condițiile de ieșire la pensie. Unii cu vârste aproape de 55 de ani, dar repet, niciunul sub 47 de ani și toți îndeplineau condițiile de pensionare”, a spus Mihai Rus.

Chestionat, de asemenea, despre cuantumul pensiilor speciale și dacă acestea sunt mai mari decât salariile, Mihai Rus a subliniat că pot fi astfel de situații, dar în cele mai multe cazuri sunt mai mici.

Citește și Conducerea IPJ Alba ”decapitată” de valul pensionărilor voluntare. Comisarul Mihai Rus, singurul comandant rămas pe funcție

Guvernul a elaborat un nou proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii pensiilor speciale, document ce prevede ca pensiile să nu fie mai mari decât salariul avut în activitate iar actualizarea să facă în funcţie de rata de inflaţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea