// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Conducerea IPJ Alba ”decapitată” de valul pensionărilor voluntare. Comisarul Mihai Rus, singurul comandant rămas pe funcție

Conducerea IPJ Alba ”decapitată” de valul pensionărilor voluntare. Comisarul Mihai Rus, singurul comandant rămas pe funcție

Pensionările mai mult sau mai puţin forţate de la nivelul Poliţiei Române au făcut ca, în prezent, doar una dintre cele trei funcţii de conducere din cadrul IPJ Alba să fie ocupate. Ultimul de pe lista celor pensionaţi este comisarul şef Laurenţiu Crişan, fost adjunct al comandantului IPJ Alba.

Profilul acestuia de pe site-ul instituţiei a fost scos, ceea ce confirmă, în lipsa unei comunicări oficiale, decizia de pensionare. Urmarea este că toate atribuţiile de conducere, care în trecut erau împărţite de trei persoane, au fost preluate de singurul comandant rămas în funcţie: comisarul șef Mihai Rus. Acesta îndeplineşte prin decizie a conducerii IGPR și atribuţiile de inspector şef al IPJ Alba.

Pe site-ul IGPR apare, în continuare, ca „desemnat inspector șef comisarul șef Laurenţiu Crişan, calitate pe care a îndeplinit-o până la momentul retragerii. De altfel, cei doi s-au „rotit” în ceea ce priveşte atribuţiile de comandant de mai multe ori în ultimul an, de când postul a rămas vacant ca urmare a pensionării chestorului Nicolae Căbulea.

În luna iunie, IGPR a decis să scoată la concurs postul de şef al IPJ Alba, dar, în 10 iulie 2017, conducerea Poliţiei Române a decis sistarea procedurii. Motivul a fost reprezentat de „modificările intervenite la nivelul conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române care afectează nivelul de reprezentativitate în comisia de concurs”. Decizia a afectat și funcţiile similare din judeţele Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Gorj.

A rămas în vigoare procedura de selectare a unui şef pentru Poliţia Municipiului Alba Iulia. Înscrierile au avut loc până în 13 iulie 2017, iar concursul ce va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, va avea loc în 29 august.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

11 Răspunsuri la Conducerea IPJ Alba ”decapitată” de valul pensionărilor voluntare. Comisarul Mihai Rus, singurul comandant rămas pe funcție

 1. Avram 13.08.2017 la 21:52

  Bine ca a iesit ca infecta sistemul. Nu avem nevoie militieni bolsevici avizi dupa putere, vrem protectie din partea politiei , prinderea infractorilor nu cardasie cu mafia

 2. Gigi 13.08.2017 la 21:54

  S a ascuns ca sobolanul? Nu suporta fle..ele?

 3. Dan 13.08.2017 la 22:01

  D-lui Mihai Rus îi dorim in primul rand multa sanatate! Un om capabil care poate conduce IGPR. Acest om pe unde a trecut a lasat ceva. OMUL SFINTESTE LOCUL SI NU MOR CAII CAND VOR CAINII!

  • Iosif 14.08.2017 la 19:53

   Ce a lasat? Cate o pila care sa ii care cate ceva in fiecare oras din judet

 4. Dan 13.08.2017 la 22:14

  POLITIA ALBA A FOST DECAPITATA DOAR PENTRU UNII!!

 5. Nava Apolo-SUA 14.08.2017 la 9:59

  Asta nu e decapitare,ci o ceva normal sa se intample cu inlocuirea militienilor,din care face parte si Rus,a carui tata a fost sef la fabrica de butoaie si patrchet din Garda.Se zice ca ala ,,plecat,,din zona Intregalde….inainte cu 3 zile de a se pensiona, sa vezi ce striga la unii subordonati….Era cat peci ca sa primeasca reprica,,GATA BA,,destul…!A iesit si ala de la Cluj ce a fost la AB..?De ati stii cat injura palmasii nemultumiti pe doi chestori pensionati mai inainte…de la AB si Cluj….!

 6. Lunetistul 14.08.2017 la 20:38

  Lutule cred ca paznic la Kaufland ti ar sta mai bine, te a chinuit destul functia, lasa pe cine poate.Un sef adevarat nu este injurat de catre toti dupa pensionare, dar ma rog aici e vorba si de caracter daca intelegi ceva . Bafta!

 7. Ilie de la pescarie 14.08.2017 la 21:42

  Puneti pe Horja sef daca vreti dreptate, un om muncitor! Nu vorbesc din prisma unui om din sistem.

 8. proasta orinduiala 15.08.2017 la 6:55

  Dar oare ce pensionare poate fi asta, cind cei mai multi din sistemul uniformelor pleaca la 50 de ani, iar restul palmasilor tarii au obligatia de a trudi ca fraierii pina la 65 de ani ? Ce le-a fost greu in ,,meserie,, de merita aceste favoruri ?

 9. Pupaza din tei 15.08.2017 la 11:12

  De te uiti la jurnalele televiziunilor romanesti vezi doar politisti ce fac boacane …Doi carali de noaptea bat pe un doctor ginecolog;unul se impusca-n cap;unul face pe taximetristul si loveste un copac unde moare cantaretu frate cu Lucian Dragan;ala de la Burdujeni merge singur in patrulare si dupa ce bate un boschetar e omorat de acesta;unul cu masina politiei ca un orb intra intr-o intersectie si loveste un autoturism; 2 au avut nu demult conflict cu Boureanu….etc.etc.Coarna cere d-nei(FOSTA SECRETRA) C armen Dan sa mai angajeze 20 000 politai ca sa faca patrule din 4 poterasi si sa jungem un stat politienesc ?.Si jandarmii sunt uneori nepregatiti ,ca triganii arunca cu pietre in ei si masinile jandarmeriei,precum la Sebes.Scoate Carmen Dan militienii sefi ajunsi mari politisti, ca au trecut 27 ani de la revolutie.

  • Radu 16.08.2017 la 1:02

   „Pupaza din tei” esti un frustrat cu siguranta ai fost sanctionat de politie motiv pt care nu prea conteaza legile pt tine nici ordinea sociala, orice institutie are uscaturile ei pana la urma dar politistii sunt oameni cu o valoare intelectuala neasteptat de ridicata , oricine termina o facultate in ziua de azi , raman locuri libere in facultati dar la o scoala de profil concurenta este de peste 10 %, elita elevilor reuseste, din pacate se mai incadreaza direct si mai sunt sefi comunisti care fac politia de rusine. Si ca sa dau un raspuns complet munca de politie este grea si implica o varsta de pensionare mai mica datorita unora ca si tine si a antevorbitorului tau sa folosesc cuvintele lui politistii nu muncesc doar cu oamenii care incalca legea, ci muncesc si cu „fraieri” de genul si pleava societatii pentru a proteja cetatenii, patrimoniul acestora etc.