Rămâi conectat

Societate

Aproape 2800 de aiudeni beneficiază de alimente gratuite de la UE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul Public de Asistenţă Socială Aiud a început distribuţia ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene, conform HG nr. 600/2009. În cazul localităţilor componente şi aparţinătoare, alimentele sunt distribuite prin intermediul reprezentanţilor săteşti în Consiliul Local, modalitate la care s-a recurs pentru eficientizarea acţiunii. Cetăţenii care locuiesc în Aiudul de Sus şi în oraşul Aiud sunt aşteptaţi la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială, de pe strada Tribun Tudoran, nr. 5, până în data limită de 30 noiembrie 2011 pentru a-şi ridica alimentele. Fiecare beneficiar va primi 14 kg de făină albă, 10 kg de mălai, 8 kg de orez, 1,5 kg de lapte praf, 2 kg de paste şi 1 kg de biscuiţi.
Conform legii, pot primi aceste ajutoare persoanele cu handicap grav şi accentuat, pensionarii cu pensii de până la 400 lei/lună, şomeri cu indemnizaţie de şomaj şi persoane care beneficiază de venitul minim garantat. Apartenenţa la una dintre aceste categorii trebuie probată cu copia după certificatul de încadrare în grad de handicap, cuponul de pensie sau carnetul de şomer în original şi în copie, fiind necesară şi prezentarea cărţii de identitate.
„Fiind vorba de un program gestionat prin consiliile judeţene, conform listelor transmise în luna iulie de către CJ Alba, aproximativ 2800 de aiudeni pot beneficia de aceste ajutoare. Cum actul normativ prevede ca beneficiarii să facă parte dintr-una dintre categoriile enunţate de lege în momentul distribuirii alimentelor, probabil vor exista situaţii în care persoane înscrise pe listele iniţiale să nu mai poată primi ajutoarele, din cauza expirării valabilităţii certificatelor de handicap ori a carnetelor de şomaj, dar şi cazuri de persoane care au trecut pe indemnizaţii de şomaj sau au obţinut încadrarea în grad grav şi accentuat de handicap din iulie până în prezent”, a declarat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea