Ziarul Unirea

Apocalipsă şi veşnicie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În ediţia sa de ieri, cotidianul „România Liberă” a publicat un reportaj cu titlul „Sfârşitul lumii? Un lac s-a colorat în roşu-sângeriu”. Este vorba despre lacul de acumulare OC Fisher din Texas pe care seceta l-a afectat rău de tot, apa rămasă în bazin fiind populată cu peşti morţi de un roşu intens. Deşi în text se oferă explicaţia ştiinţifică a fenomenului, în contrapartidă este citat un predicator din Indiana care anunţă, evident, iminenţa apocalipsei şi o susţine cu un citat din Biblie. Mai miloasă cu nervii noştri, Gazeta de Nord-Vest şi-a informat miercuri cititorii că „Decembrie 2012 ar putea însemna sfârşitul financiar al lumii”. Argumentele? Mayaşii au prezis că „sfârşitul timpului” va avea loc pe 21 decembrie 2012. Ca să-i confirme, probabil, SUA tocmai au anunţat creşterea plafonului de îndatorare cu 2100 de miliarde de dolari, bani care ar trebui să ajungă până la finele anului 2012. „După această dată, însă, nimic nu mai e sigur”. Se pare de fapt că nimic nu mai e sigur încă de pe acum. Ca dovadă că miercuri trezoreria americană a anunţat trecerea datoriei publice dincolo de pragul de 100% din produsul intern brut (PIB), la numai o zi după ce Congresul a aprobat majorarea plafonului de îndatorare. În felul acesta SUA se alătură grupului de ţări ale căror datorii publice sunt mai mari decât PIB-ul. Potrivit datelor Fondului Monetar Internaţional, acestea sunt Japonia (229%), Grecia (152%), Jamaica (137%), Liban (134%), Italia (120%), Irlanda (114%) şi Islanda (103%).
Dar să nu cădem în depresie din cauza unchiului Sam, căci pe lumea asta pot fi imaginate şi lucruri veşnice precum guvernarea PDL, de exemplu, care a făcut mult bine ţării şi lui (partidului) cu-atât mai bine. Prin urmare ţara nu poate fi lăsată pe mâna opoziţiei, a USL-ului în speţă, după cum a conchis preşedintele Traian Băsescu. Concret, domnia sa a declarat la B1 TV că, în eventualitatea în care USL ar câştiga alegerile, fie şi cu peste 50%, nu va putea să formeze guvernul întrucât nu-l lasă Constituţia. Dacă totuşi liderii Uniunii vor dori puterea, PSD şi PNL n-au decât să fuzioneze. Capricioasă Constituţie mai avem, aproape la fel de impredictibilă ca dl Traian Băsescu, care în 2004, când a fost ales preşedinte al României, a dat PSD-ul la o parte, deşi acesta ca partid câştigase cel mai mare număr de voturi, şi a format o majoritate din Alianţa Dreptate şi Adevăr plus „soluţia imorală” PC, girată, pe atunci, de Dan Voiculescu. „O tempora! O mores!”
În orice caz, pe scena politică românească se întâmplă lucruri curioase chiar şi pentru o ţară ca România, în care toată lumea aşteaptă ca altcineva să iasă în faţă şi să spună adevărul, respectiv că „împăratul e gol!” Lucrul acesta e rostit la adăpostul anonimatului pe internet şi eventual de câţiva jurnalişti lipsiţi de spirit de conservare. Şi când spun asta nu mă refer la trusturile mogulilor, care nici ele nu mai sunt ce-au fost ci mult, mult mai puţin decât atât. Cu aerul că fac politică mare şi se omoară de grija ţărişoarei, mogulii oferă spectacole groteşti. Aşa se face că, într-un glas, Dan Voiculescu şi Dinu Patriciu au pus tunurile pe PNL pentru nu ştiu ce datorii din campania electorală.
Într-un fel, PNL-ul lui Crin Antonescu a meritat o asemenea palmă din partea lui Felix, având în vedere decepţia pe care le-a provocat-o simpatizanţilor săi alierea cu Antenele unui fost turnător la Securitate de factura lui Dan Voiculescu. Dar tangourile lui Dinu Patriciu cu Traian Băsescu şi atacurile trustului „Adevărul” la adresa unui partid ca PNL, care a avut extrem de mult de suferit din pricina asocierii sale cu imaginea controversată a „norocosului” achizitor al companiei „Rompetrol”, sunt pe cât de dizgraţioase pe atât de sugestive în privinţa incalificabilului grad de imoralitate al vieţii politice din România.
Maria Lucia MUNTEANU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

23 Comentarii

Dorin 5 august 2011 at 8:17

Stiti foarte bine ca in constitutie scrie : presedintele este obligat sa numeasca un primministru din partidul care realizeaza peste 50% din voturi ( majoritatea absoluta ) , si nu cel mai mare numar de voturi ( majoritatea relativa ) , cum intentionat dezinformati . Totusi , de ce o faceti ? Poate la indemnul sotului liberal :)…

Dorin 5 august 2011 at 8:46

Eu precizam ce scrie in constitutie , vis a vis de ce dezinformeaza d-na Munteanu , iar dumneata ocolesti subiectul si ii dai cu bla bla , minte luminata ,.. 🙂 Citeste constitutia si dupa aceea comenteaza (desi ma indoiesc ca pricepi ce-i aia majoritate absoluta si relativa .

Robespierre 5 august 2011 at 11:12

Dle Dorin, sunteti de nevindecat. Pentru dvoastra doar sapa apa si lopata mai sunt bune.
Chiar asa, dle? Atacati pe oricine scrie impotriva stimatului partid si al iubitului sau conducator?
Ferice de dvoastra ca nu aveti dubii, indolieli, incertitudini…
Permiteti-mi, totusi, o intrebare? Cu ce mama lui proces verbal va ocupati de aveti atata timp la dispozitie sa contrati pe toti care nu sunt portocalii? Daca lucrati la prefectura, cum insinua cineva pe aici, va atrag atentia ca suntetiplatit sa munciti din bani publici( deci si ai mei si ai altora) nu sa stati langa pe site-uri?
Aud?

Dorin 5 august 2011 at 14:07

Dupa frecventa cu care apareti pe forum , pot si eu spune ca sunteti un bugetar de lux ( ca doar nu v-ar plati un patron sa spurcati orice , dar orice actiune a guvernului , sau a presedintelui ) din tabara USL ( sau , mai sti , un patron PSD-ist sau PNL-ist ?);dupa felul in care ocoliti mereu subiectele in discutie , vorbind ( scriind ) mult si nespunand nimic , cu atacuri numai politice , sunteti de compatimit ( sunteti in mare suferinta cu mansarda ! ) . Cu dvs nu se poate purta o discutie in termeni tehnici, economici ,de legislatie , de logica , de pe pozitii de neutralitate, ci doar de pe pozitii de `lupta de clasa` 🙂 .Seamana stilul dvs de exprimare cu stilul poetului Buca ; Nu stiu daca `auziti` ; verificati-va antenele la un ORL-ist , si n-ar fi rau sa consultati si un psihiatru 🙂

cetatean 5 august 2011 at 22:32

Dorin, despre care se spune prin târg că ar fi Ciprian Badila, acest Dorin alias Ciprian, mereu „dă cu mucii-n fasole!”

Dorin 6 august 2011 at 7:28

Daca tot se baga in discutie ,cetatean ar trebui sa-si spuna parerea , cum vede el problema , sau subiectul din articol , si nu sa sara doar la gatul celor care sustin ceva cu care el n-ar fi de acord . Acesti oameni fara idei , care mereu jignesc , fara sa aiba argumente logice referitoare la articole si comentarii ,arata cel mai limpede ce oferta are opozitia ; este un exemplu de produs al Antenei 3 si al Realitatii tv , cu Ciuvica , Ciutacu , Stan-laptop , Dana Grecu , Andreea Cretulescu ,Razvan Dumitrescu ,Scarbea , etc 🙂

cetatean 6 august 2011 at 9:22

pt Dorin alias Ciprian.Este un articol la care nu am ce să comentez, eu care nu fac politică. probabil că pe tine acest citat te deranjează :
„Capricioasă Constituţie mai avem, aproape la fel de impredictibilă ca dl Traian Băsescu, care în 2004, când a fost ales preşedinte al României, a dat PSD-ul la o parte, deşi acesta ca partid câştigase cel mai mare număr de voturi, şi a format o majoritate din Alianţa Dreptate şi Adevăr plus “soluţia imorală” PC, girată, pe atunci, de Dan Voiculescu. “O tempora! O mores!” ”
Sau, tu vrei să mă obligi să gândesc ca tine? Eu trăiesc în sec. XXI , tu câte secole mai ai până aici?

cetatean 6 august 2011 at 9:29

si apropo Dorin alias Ciprian, observ că această remarcă nu te deranjează, deci este adevărat, însă voiam să te întreb cu ce te-am jignit? faptul că cineva îţi arată că o iei mereu pe arătură, nu este jignire.În continuare nu îţi mai răspund, că tot nu pricepi, poţi să zici ce vrei, nu vei mai avea replica mea.

Dorin 6 august 2011 at 10:17

Constitutia nu-l obliga pe presedinte sa numeasca premierul din randul partidului care are cel mai mare numar de voturi , ci numai in situatia cand acel partid castiga 50%+un vot .Stai extrem de rau cu mansarda !Nici nu ma mai mir de replicile de novice pe care le dai . Noapte buna 🙂

ana 6 august 2011 at 11:56

dorin nu contesti că ai fii ciprian. atunci de ce ti-ai schimbat numele, ti-e rusine cu ciprian?

Dorin 6 august 2011 at 12:42

ana,te-ai bagat ca musca…Discutia era despre interpretarea articolului din constitutia lui Iliescu (facuta pentru Nastase ) si dumneata nu mai poti de grija lui ciprian sau Dorin 🙂 Chiar nu poti purta o discutie serioasa , tehnica ?… sau neavand gloante , improsti cu ce iti sta in gat ? Cred ca sti la ce ma refer ,ca ti-ar sta in gat :).Chiar ai dori ca toata lumea , 100%, sa fie de partea uniunii socialiste (USL), ca sa se simta bine si `cetatean` ,in ignoranta lui?

ana 6 august 2011 at 13:37

dorin sau ciprian eşti dus rău cu capu din cauza politicii, vezi că mai sus ţi-a recomandat cineva un doctor(precizez că este vorba de un medic, că altminteri te duci la un doctor în politică), eşti praf omule!

alexandru 5 august 2011 at 11:43

pentru ca pe voi pedeleii morala si cinstea va anima in viata , explica-ne noua celor nerecunoscatori cum a a juns boc prim ministru dupa umila gandire a presedintelui tau? a avut cumva pdl 50%+1 vot? ce fel de majoritate a avut pdl cand a numit prim minsitru? dupa calculele mele nici absoluta nici relativa.oricum graba suspecta cu care va repziti sa comentati orice articol care aduce prejudciii pdl ma face sa rad.la 8 dimineata sariti pe net, calriti mouseul, contrati fara nici o noima. nu e cazul sa va spun CA PRESA LOCALA VA E PRIETENA, sa multumiti partidului ca nu trebuie sa comentati pe cea centrala, ca pe net v-ati face somnul…traisca base ca el le stie pe toate.majoritatea e o tema dificila pentru voi pedelistii, cred ca stii in ce situatie va aflati pruin parlamentul romaniei, cu partide formate din tradatori, cu minoritati cu cereri absurde, cu frumoasa roberta ajunsa mare sefa….o adevarta emblema a partidului.

alexandru 5 august 2011 at 14:41

ciprian faci o mare greseala adaugand comentarilor tale acel mutre de messenger….asa te dai de gol, e un fel de semnatura a ta, daca ai fi fost atent erai singurul pe forum care faceai asa ceva.
CIPRIAN BADILA-pedelist incurabil.
ps: am crezut ca inveti din greseli, dar nu poti face asta, ai nevoie de multa logica, o sa inveti aceasta stiinta dupa 2012.

anatema 6 august 2011 at 9:43

Ciprian Badila este secretar executiv al PDL Alba Iulia. Semna inainte cu numele de ciprian si de curind si-a luat aliasul de dorin.In general ataca pe toti cei care aveau alta parere decit cea PDL-ista. Deci, atentie la ciprian/dorin/ sau alte „nume” ale sale. Nu sint altceva decit postari de partid la ordin si pe teme date

Dan 5 august 2011 at 12:12

Americanii au probleme! Mari ! Si recunosc ca le au ! Noi avem probleme … Multe…Dar nu recunoastem nimic ! Si am putea recunoaste macar una:slugarnicia fata de orice stapin vremelnic…Ura viscerala pentru pentru oricine se opune puternicilor zilei …Astia sintem ! Dar nu recunoastem nimic !

cetatean 5 august 2011 at 16:44

cei care au probleme şi recunosc că le au, trăiesc realitatea, iar cei care au probleme şi nu recunoc că le au, pentru aceea este grav, sunt pierduţi, trăiesc în lumea lor!

cl 5 august 2011 at 12:19

boc a ajuns premier fiind votat de parlamentul romanie. este vorba despre un art. din constitutia romaniei preparata de tov ilici impreuma cu admirabilul nastase. acest art era foarte bun daca nastase devenea presedintele romaniei, dar ghinion ce sa faci. adevarul este ca nastase a facut tot posibilul sa ii fie cat mai bine (vezi mandatul de 5 ani) dar a pierdut si acum cand ii bate cineva pe acesti nemuritori ai politicii romanesti cu propriile arme se supara. nu cred ca ar trebui, asta denota prostie.

harap alb 6 august 2011 at 9:53

cl = consiliul local? că frazele astea fără cap şi fără coadă pe care le expuneţi pe forum, ca şi ideile confuze, seamănă bine cu cele ale cosilierilor

cl 6 august 2011 at 16:37

daca tot nu intelegi nimic de ce comentezi?

cititor 6 august 2011 at 11:53

cl după cum se exprimă, este un boşorog, din toate punctele de vedere

observator 6 august 2011 at 11:39

şi ne mai obligă să fim de acord cu ei, să gândim ca ei, ca în comunism!

cetăţean 8 august 2011 at 22:29

pt sebes: care este replica ziaritului şi cine este ziaristul?

Comentariile sunt oprite