Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Apelul disperat al voluntarilor „Prietenii lui Azor”: Zeci de câini așteaptă și de mai bine de 4 ani să fie salvați din adăpostul public. ”Avem nevoie de adopții, de oameni responsabili!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apelul disperat al voluntarilor „Prietenii lui Azor”: Zeci de câini așteaptă și de mai bine de 4 ani să fie salvați din adăpostul public. ”Avem nevoie de adopții, de oameni responsabili!”

Într-o lume în care animalele fără stăpân luptă să supraviețuiască în condiții dificile, este esențial să ne unim eforturile pentru a le oferi o șansă la o viață mai bună. Este și crezul voluntarilor Asociației ”Prietenii lui Azor”, care se zbat zi de zi să ajute patrupedele din adăpostul public din Alba Iulia.

Adopția câinilor din adăposturi reprezintă o modalitate minunată de a contribui la această cauză și de a aduce bucurie atât animalelor, cât și familiilor care le oferă un cămin iubitor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: DSVSA Alba: Campania de vaccinare antirabică a câinilor continuă în luna decembrie

În adăpostul din Partoș câinii nu sunt eutanasiați, iar voluntarii din Alba își rupt periodic din timpul liber sau petrecut cu familiile pentru a aduce un strop de bucurie animalelor nimănui. Cățeii sunt plimbați o dată pe săptămână și au cuști cu paie și apă caldă, mai ales în sezonul rece. Cu toate acestea, adăpostul nu este o soluție pe termen lung, fiind deja suprapopulat, iar unele animale trăiesc în țarcurile mici de mai bine de 4 ani.

Asociația încurajează adopțiile responsabile, fiecare cățel șansa la o familie și un loc unde să fie ferit de pericole.

YouTube video

Noi tot strigăm după ajutor până când asociațiile vor să promoveze din adăpostul public Alba Iulia.

Ce-i drept aici nu se eutanasiază, ce-i drept îi scoatem la plimbare o dată pe săptămână, le facem cuști, le ducem paie, dar asta nu înseamnă că în ultima lună acolo nu au murit 5 câini care puteau să o mai ducă mult și bine, nu înseamnă că nu-și rup fălcile și picioarele între ei prin țarcuri, nu înseamnă că nu urlă din toate puterile că sunt acolo, nu înseamnă că pe cei bătrâni nu-i găsim blocați de picioare din cauza fructului, nu înseamnă că nu se taie în tabla ruginită a țarcurilor vechi și multe alte exemple pe care nu știu câtă relevanță are să le mai înșirăm.

Citește și: Programul de gestionare a câinilor fără stăpân: Adăposturile publice, amenajate şi suplimentate din fondurile proprii ale Consiliilor judeţene şi locale

Ne doare tare pe noi ca voluntari, ne doare pentru că-i iubim, pentru că ne lăsăm timpul cu familia și pritenii ca să-i vedem bine și sunt tot acolo, rămân plângând, unii și de mai bine de patru ani.

Videoul e din seara asta, când am mers să le punem apă caldă pentru că e frig și am găsit 7 câini noi…

Unii au fost puși în țarcuri alături de cățeii mai vechi, iar cei care nu au mai avut loc în țarcuri vor sta în cuști de transport până când… nu se știe.

Oameni buni, avem nevoie de adopții, de oameni responsabili!”, au transmis reprezentanții asociației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați Clienţii din centrul comercial Carolina Mall din Alba Iulia au fost evacuaţi, joi seara, după ce alarmele de incendiu s-au declanşat. Citește și: UPDATE FOTO INCENDIU în Alba Iulia: O mașină a luat foc pe Bulevardul Transilvaniei Imaginile au fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea