Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

APEL UMANITAR: Un bărbat din Alba, rămas paralizat în urma unei bătăi crunte, are nevoie de un cărucior electric pentru a se putea deplasa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutați-ne să-i facem viața mai ușoară lui Ioan. Bărbatul are 39 de ani, a rămas paralizat în urma unei bătăi crunte și are nevoie de un cărucior electric, pentru a se putea deplasa.

Ieri, am primit o lecție de viață de la o bătrânică și fiul ei, care, deși sunt greu încercați de soartă, nu și-au pierdut speranța și credința într-o zi de mâine mai bună și încă găsesc puterea să zâmbească. Este vorba despre tanti Marișca, în vârstă de 73 de ani, și Ioan, fiul dânsei, care, la 39 de ani, este țintit la pat și dependent de mama lui.

Cei doi își duc veacul, într-o căsuță mică și dărăpănată din localitatea Feneș, ce aparține de orasul Zlatna, în condiții greu de descris. Singura cameră locuibilă din această casă este pentru ei și dormitor, și bucătărie și baie, atunci când e necesar să își facă toaleta.

Așa după cum ne-a povestit, coșmarul lui Ioan a început în urmă cu 12 ani, când a rămas parțial paralizat (de la brâu în jos), după ce a fost bătut cu bestialitate de către niște ciobani pentru care nu a vrut să lucreze. Dacă în primii ani încă se putea deplasa cu ajutorul cârjelor, în timp starea lui s-a înrăutățit, iar acum nu mai poate sta în picioare și nu are forță în mâini, pentru că au început să îi tremure.

Ioan este îngrijit doar de mama lui, și o vecină care le mai întinde o mână de ajutor atunci când timpul îi permite, și are un vis pe care acestea nu îl pot îndeplini. Mai exact, visează la un cărucior electric, special conceput pentru handicapul lui, cu care să se poată deplasa, astfel încât să nu mai depindă în totalitate de cea care i-a dat viață.

Deocamdată, Ioan se bucură în fiecare zi de priveliștea pe care i-o oferă fereastra, lângă care este așezat patul său, iar, în unele zile, este scos la poartă de către vecini, deoarece mama lui, la cei 73 de ani ai săi, nu este în stare să-l ridice. Cea mai mare parte a timpului o petrece uitându-se la televizor. Însă, cu toate aceste greutăți, vreau să vă spun că cei doi nu se plâng și nu cer absolut nimic, iar dacă le calci pragul te primesc cu mare căldură și îți zâmbesc, în ciuda destinului lor.

Cazul acestora a fost postat pe Facebook de către Ionut Boboia, un băiat care lucrează în apropierea familiei și își dorește să îi sprijine. Așa am ajuns, ca împreună cu Adelina, să le facem o vizită, să le cunoaștem situația mai bine și să le ducem alimente și bănuți, donați de o mână de oameni cu suflet mare.

Am postat aceste rânduri în speranța că noi, oamenii sănătoși, cei care ne putem bucura de două mâini, de două picioare, noi cei care putem alerga, putem admira frumusețea naturii, vom reuși să-i ușurăm viața lui Ionuț. Fiecare, din puținul nostru, putem contribui pentru ca visul lui, acela de a avea un cărucior electric, să devină realitate.

Toți cei care doresc să sprijine acest apel umanitar, ne pot contacta pe facebook. Încercăm să strângem suma necesară pentru achiziționarea scaunului și vă asigurăm de toată transparența. Noi, am găsit deja unul la o firmă de specialiate și costă 5513, 63 RON. Suntem sigure că împreună vom reuși!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea