Ziarul Unirea

Aparatură nouă de specialitate, în valoare de peste 300.000 de lei, la Spitalul Orăşenesc Cugir

Investiţiile continuă la Spitalul Orăşenesc Cugir. Printr-un nou proiect de finanţare în valoare de 324.000 lei susţinut de Primărie şi Consiliul Local Cugir, au ajuns la spital, în ultimele două săptămâni, aparate noi care vor intra în dotarea mai multor secţii/compartimente ale spitalului.

Este vorba de un videocolposcop pentru compartimentul de obstetrică-ginecologie – un microscop ergonomic echipat cu mânere de diverse forme care permit operarea cu uşurinţă şi eficientizarea modului de lucru şi setarea rapidă a diagnosticului, un aparat pentru stimularea nervilor periferici, în cadrul compartimentului de chirugie, care permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici, în prezent fiind necesare grefe de nervi pentru salvarea zonelor afectate.

ELIT

Camera de Gardă a fost de asemenea dotată cu un concentrator de oxigen, un defibrilator manual pentru tratarea de urgenţă a unor afecţiuni care pun viaţa în pericol şi aritmiile cardiace, fibrilaţia ventriculară (activitate haotică a inimii, care obstrucţionează circulaţia sângelui şi oxigenarea corectă a organismului), tahicardia ventriculară fără puls (absenţa pulsului indicând un stop cardiac), un monitor de funcţii vitale şi un aparat EKG portabil.

Secţia interne a fost la rândul ei dotată cu un ecograf cu imprimantă, două sonde şi un aparat EKG portabil. Ecografia este o metodă imagistică sigură, fără efecte adverse asupra structurilor examinate, uşor accesibilă, fără costuri mari şi care poate vizualiza orice structuri anatomice, cu limitări la nivelul plămânului, osului şi creierului, din care se pot vizualiza doar anumite părţi, iar în cazul creierului, doar la vârste tinere, când suturile dintre oasele care alcătuiesc cutia craniană – fontanelele, nu sunt închise.

Lista investiţiilor continuă cu un exoftalmometru la endocrinologie, un aparat EKG portabil la psihiatrie, un concentrator de oxigen şi un injectomat la compartimentul de boli infecţioase, alte două injectomate pentru compartimentele chirurgie şi recuperare medicală, un frigider pentru pungi de plasmă şi sânge în cadrul Unităţii de Transfuzii Sanguine, 4 lămpi de examinare mobile, un miniotoscop şi un coagulometru cu 2 canale.

”Noile dotări vor contribui la buna desfăşurare a actului medical, astfel încât pacienţii care ajung la spitalul din Cugir să aibă parte de tratamente şi intervenţii cât mai performante şi mai sigure pentru sănătatea lor”, spune jr. Florin Arion, directorul Spitalului Orășenesc Cugir.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419