Rămâi conectat

Ştirea zilei

Apărătorii Parcului Custozza sunt aşteptaţi la miting

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Comisarii Gărzii de Mediu Alba au solicitat Primăriei Alba Iulia documente pentru a putea spune dacă a fost respectată legea în cazul defrişărilor din interiorul Cetăţii Vauban.
Garda de Mediu Alba a iniţiat o anchetă privind respectarea legislaţiei de către Primăria Alba Iulia în privinţa tăierii copacilor din Cetate. Instituţia nu are nevoie de acord de mediu dar trebuie să respecte reglementări specifice în ceea ce priveşte planul de urbanism. La data la care s-a depus proiectul, în februarie 2009, nu era nevoie de acord de mediu. În 2010 s-a schimbat legislaţia, care prevede existenţa unor acte de reglementare.
Florin Roman, unul dintre iniţiatorii mişcării de rezistenţă împotriva buldozerelor pregătite să radă Parcul Custozza ne-a spus că „doamna Rosa Komaromi de la Garda de Mediu mi-a declarat telefonic că instituţia pe care o conduce a cerut primăriei să sisteze orice defrişare, până când se va verifica legalitatea hotărârilor CL. Daca abia acum se fac studii – de ce se taie copaci? E un dublu limbaj, o încercare de a tergiversa nişte explicaţii clare despre parc. Nu se poate să faci şantier, să tai copaci şi să scoţi dale istorice şi să spui că „abia acum facem studii”. Documentele arată, în ciuda spuselor primarului şi arhitectului, că 158 de copaci vor fi tăiaţi. Restul sunt vorbe. E o încercare de tergiversare ori nici ei nu mai ştiu ce fac. Cerem clar şi ferm dezbateri cu urbanişti, ONG-uri, cetăţeni, universitari, lideri de opinie din oraş pentru a găsi o variantă elegantă de a amenaja parcul, salvând copacii, verdeaţa. Comunitatea trebuie să fie implicată activ. Comunitatea va fi acolo vineri să apere parcul şi normalitatea, istoria oraşului. Trebuie oprit modul pompieristic şi heirupist în care s-a lucrat până acum „demolând, tăind, văzând, făcând şi abia apoi gândind”. Toţi cei care vor să mai vadă arborii din Parcul Custozza în picioare sunt aşteptaţi vineri, între orele 12.00-14.00, la miting, unde altundeva decât în ….Parcul Custozza!
Nicoleta I. TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL într-o familie din Șibot: Un tânăr de 24 de ani, REȚINUT de polițiști după ce și-a bătut soția

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL într-o familie din Șibot: Un tânăr de 24 de ani, REȚINUT de polițiști după ce și-a bătut soția Un tânăr de 24 de ani, din Șibor, a fost reținut de polițiști după ce și-a bătut soția. S-a ales și cu ordin de protecție provizoriu. Potrivti IPJ Alba, la data de 3 martie 2024, polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea