Rămâi conectat

Economie

Anunț începere proiect PNRR – „Piste pentru biciclete în com. Lunca Mureșului, jud. Alba și achiziționarea a 2 stații de reîncărcare pentru autovehiculele electrice

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă

Proiectul „Piste pentru biciclete în localitatea Lunca Mureșului, comuna Lunca Mureșului, județul Alba și achiziționarea a 2 stații de reîncărcare pentru autovehiculele electrice”, Investiția I.1.4 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan, finanțat în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență, prin componenta C10 – Fondul local, este implementat de către Comuna Lunca Mureșului, în calitate de beneficiar, și are o valoare nerambursabilă de 774.429,32 lei.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (M.D.L.P.A.), în calitate de coordonator de reforme/investiții în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, gestionează Componenta 10 – Fondul local care abordează provocările legate de disparitățile teritoriale și sociale din zonele urbane și rurale, precum și pe cele referitoare la mobilitatea urbană. Obiectivul Componentei 10 – Fondul local este de a susține o transformare durabilă urbană și rurală prin utilizarea soluțiilor verzi și digitale.

Obiectivul general al proiectului se referă la realizarea unei piste de biciclete în comuna Lunca Mureșului, pentru facilitarea circulației cu biciclete și la asigurarea infrastructurii pentru transportul verde prin amplasarea pe raza comunei a două stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice.

Principalele rezultate așteptate se referă la reducerii poluării și îmbunătățirea atractivității comunei, accelerarea tranziției către vehiculele electrice și încurajarea achizițiilor de vehicule electrice.

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 30.12.2022 – 30.12.2024.

Date de contact beneficiar:

Comuna Lunca Mureșului,

Județul Alba, România

tel. 0258 878121, fax. 0258 878347


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cifra de afaceri în industrie, creștere cu 5,4% în primele două luni din anul 2024 – date INS Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în termeni nominali, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, datorită avansului înregistrat în industria prelucrătoare (+7,1%), informează miercuri Institutul Naţional de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea