Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Mircea Țîrlea, omul din spatele revelației Energia Săsciori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Energia Săsciori reprezintă, fără doar și poate, revelația turului Ligii a 4-a, iar meritul incontestabil pentru acest parcurs surpriză îl are antrenorul Mircea Țîrlea.

Formația de pe Valea Sebeșului a terminat prima parte a campionatului pe poziția a 5-a, cu 24 de puncte, la două distanță de Viitorul Sântimbru, ocupanta celei de-a treia trepte a podiumului. Spre comparație, în stagiunea 2019/2020, în momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei cu coronavirus, săsciorenii erau penultimii în ierarhie. Cunoscut în lumea fotbalului și prin faptul că este tatăl internaționalului tricolor Alexandru Țîrlea (21 de ani), format la Academia lui Real Madrid, fotbalist care în decembrie a debutat în La Liga pentru Deportivo Alaves, Mircea Țîrlea și-a pus apăsat amprenta pe creșterea remarcabilă a Energiei, obișnuită campionatele precedente cu lupta din subsol.

Secretul este unul singur, munca, munca și iar munca. Am spus asta tot timpul. Nu pot să stau și să accept mediocritatea. Am lucrat în Spania și mereu sunt tentat să fac comparație”, a spus Mircea Țîrlea.

Acesta a preluat propriu-zis Energia în luna august a anului trecut, a mizat pe două antrenamente săptămânale, deși și-ar fi dorit 3, iar Energia Săsciori a realizat un tur mult peste așteptări, fiind la mijlocul campionatului în plutonul fruntaș. În fața sa este la un punct distanță Spicul Daia Română, pe care o va întâlni, pe propriul teren, în prima rundă din primăvară.

Obiectivul este unul simplu, să continuăm cu pași mărunți, să ne consolidăm, să creștem, să ne menținem nivelul, să terminăm în zona locurilor 4-8”, a mai spus Țîrlea. Energia Săsciori are a treia ofensivă a eșalonului, cu 41 de reușite în 14 jocuri, golgheter fiind capriciosul Bogdan Sava.

Bogdan este unul dintre cei mai talentați atacanți din Liga a 4-a. Mi-aș dori să menținem acest lot, în care am încredere, și dacă se poate să mai aducem un fundaș central. Nu avem posibilitatea să facem achiziții spectaculoase, resursele sunt mici, dar încercăm să ne descurcăm cum putem. De altfel, cu excepția a 5 echipe, majoritatea formațiilor din Liga a 4-a o duc foarte greu”, a punctat “principalul” Energiei.

“Energia a crescut” nu este doar subiectul zilei cu privire la facturile la energie din ultimele luni, reprezintă și o realitate fotbalistică a toamnei trecute în fotbalul din Alba. Conform lui Mircea Țîrlea, săsciorienii au avut două sincope, în acel 0-7 drastic de pe “Cetate” cu liderul CS Universitatea Alba Iulia (etapa a 5-a, 25 septembrie), și la remiza internă din derby-ul orgoliilor cu Hidromecanica Șugag (3-3, etapa a 11-a în 7 noiembrie). Industria Galda de Jos, cu o remiză la Săsciori în campionat (2-2, etapa a 6-a) și o eliminare în optimile de finală ale Cupei României, a simțit cel mai bine impactul cu Energia lui Mircea Țîrlea, dar au mai fost și alte victime de “lux”: Inter Unirea (7-3, etapa a 8-a) și CIL Blaj (4-0, etapa a 15-a). Ultimul eșec s-a produs la Ighiu (1-3, în a 10-a rundă), iar turul a fost încheiat cu 5 meciuri fără înfrângere (3 victorii și două remize).

Articol publicat în ziarul „Unirea”, marți, 22 februarie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea